Monday, September 29, 2008

En helg i Fairhope, AL med vänner


Vi fick verkligen en helt underbar helg nere i Fairhope. Det är alltid så skönt att få komma ner till kusten och havet. Hela helgen hade vi strålande sol och en alldeles lagom temperatur på ca 25 grader. Det känns inte dumt alls att fortfarande kunna bada i havet så här i slutet på september. Klimatet i Alabama har jag aldrig klagat på och det är verkligen något jag kommer att sakna mycket den dagen då jag inte längre bor här. Det var även jättekul att få träffa våra kompisar från Sverige och deras två små tvillingpojkar. Tvillingarna är hur charmiga som helst.

Lördagen tillbringade vi hela dagen ute på stranden. Badade, umgicks, gick en strandpromenad och åt våran medhavda picknick på stranden. På kvällen gick vi sedan ner till det lilla brygghust vid det bed and breakfast där vi bodde och där jag och C tidigare bott ett flertal gånger. Där nere vid bryggan fick vi njuta av en mycket vacker solnedgång medans vi smuttade på ett glas mousserande vin. Det var en underbar avslutning på en underbar dag innan vi gick ut och åt både krabba och räkor.

Söndagen tog vi en långpromenad genom Fairhope och gick ut till slutet på den långa piren som är väldigt populär bland de som gillar att fiska. Här står alltid folk och fiskar med både spön och nät. Vi tog även ett stop på den stora Outlet centret som ligger i Foley. Jag lyckades fynda många fina träningskläder på Nike butiken.

Denna vecka kommer våra vänner att bo hos oss här i Birmingham innan det blir dax för dem att flyga hem till Sverige på fredag. Jag får se hur pass mycket jag hinner med att blogga denna vecka för det är rätt fullt upp med både gäster och en hel del på jobbet. Men jag försöker att fortsätta med bloggen som vanligt.


Bästa tänkbara väder fick vi. Så härligt med solen som glittrar på vattnet och vågorna. Underbart att kunna njuta av både sol och bad så här i slutet på september.

Jag tog med mig kameran på strandpromenaden och såg många fåglar som hade sammlats längst ut på udden. Där fanns bland annat några stora pelikaner.

Nu är det lågsäsong och vi fick i princip mycket av beachen för oss själva. Det var jätteskönt och lyxigt.

Tvillingarna var jättesöta i sina hattar och matchande simdräkter som väldigt passande gick i blått och gult.
Solnedgången fick vi njuta av nere vid brygghuset innan det var dax för middag.



Inte dumt att avsluta kvällen med ett glas mousserande medans man njuter av solens sista milda strålar.

Dagen därpå gick jag upp tidigt för att kunna fota i det vackra morgonljuset också. Detta är brygghuset vid 07 på morgonen.

Dessa fågelhållkar såg ganska kul ut. Bostadsrätter för fåglar kanske?
Sedan tyckte jag att dessa båda brevlådor som jag såg var ganska kul och fina de också.

10 comments:

Annika said...

Å vilken fin helg ni hade, och så fint väder sen!
Som vanligt tar du ljuvliga bilder, men så är ljuset vid havet extremt tacksamt också.
ta det lugnt med bloggen och bloggar nu när du har besök. Ha det så jätteroligt.
Jag är väldigt förtjust i bilden med det mousserande vinet. Helt i min smak :-)

Anne said...

Vilken underbar helg, ladda batterierna-helg och hög livskvalité. Jag tycker om att vattnet är så pass lugnt, det ser inte ut att vara såna där jättehöga vågor. Ingen press med bloggen när du har gäster och mycket jobb, hoppas du får en riktigt bra vecka!

Petchie75 said...

Härligt med gäster och stranddagar! Det är alltid roligt att träffa gamla kompisar i ens egen nya miljö - det upplever vi ju också för tillfället. Brevlådorna var verkligen annorlunda och häftiga!
Njut av besöket och blogga när du har tid och lust.
Kram

Saltistjejen said...

Wow vilken härlig helg!! Förstår att du kanske inte har lika mycket tid att blogga nu när ni har besök. Njut a att ha era vänner där och så kan du alltid bloga senare.
KRAM!

Marianne said...

Å vad mysigt, Desirée! Och vad roligt att ni har era vänner hos er nu en vecka! Strunt i oss och bara njut, vi är kvar när du kommer tillbaka!

Desiree said...

Tack så mycket allihop. Jag ska se till att njuta och ha det bra.

Anna, Fair and True said...

Vad skönt för er att se lite hav! Bilden på brygghuset var jättefin!

Ninnie said...

Jag förstår att ni haft en helt underbart mysig helg! Den där stranden ser ju fantastisk ut.
(Å, vad jag längtar till havet...)
Ha en riktigt trevlig vecka nu med era vänner!

m family goes västerut said...

Hej, jag har mailat till dig!
L

Millan said...

Ah vilken harlig helg det later som om ni har haft!! Maste vara jatte skoj med gaster hemifran och att fa visa hur ni bor och lever just nu!! Ha det jatte fint i veckan! Kram