Monday, September 15, 2008

Klara, färdiga, gå...

Japp då har jag under helgen skaffat mig lite ny kul utrustning för gång och löpträning. Min nya coola stegräknare som jag beställt på nätet kom i fredags. Jag har tidigare haft en sådan där vanlig stegräknare som man har på sig på höften. Jag har dock känt mig lite som en bjällerko då den tickar till för varje steg man tar och ibland har den också känts som den har varit ivägen då den måste sitta på just höften för att funka. Min nya stegräknare är mer avancerad och man kan ha den som en klocka på armen istället. Den kan dessutom automatiskt skilja mellan gång och löpning. Sedan kände jag även att det var dax att investera i ett par nya löpskor av bra kvalité så jag åkte ner till sportbutiken i söndags och inhandlade ett par. Det blev ett par Nike denna gång. Imorse blev det premiärtur för både stegräknare och skor. Jag är nöjd med båda hittills. Skorna var riktigt sköna och gav ett bra stöd för foten. Jag har insett vikten att inte vara dumsnål då det gäller just bra skor för promenader och löpning. Jag försöker att komma ut på powerwalks och lite löpning några gånger i veckan. Man får dock sticka ut relativt tidigt för att det inte ska bli för varmt om man vill röra på sig utomhus här. Väckaklockan är ställd på 05:50 och sedan försöker jag vara utanför dörren senast 06:05 och vara ute till ca 07. Då är det dax att göra iordning sig och åka till jobbet. Jag har ju aldrig tidigare varit någon morgonperson men man ska tydligen aldrig säga aldrig om något här i livet är något jag lärt mig. ”Life is like a box of chocolates...full of surprises” som Forest Gump uttryckte det.

Annars har det varit en rätt skön och lugn helg. Det fick bli en härlig frukost utomhus på altanen. Jag har också ägnat mig åt att plantera nya färska kryddor i kruka. Mina som jag hade tidigare såg rätt vissna trötta ut så jag köpte nya förra helgen men hade inte tid att plantera dem. Så i lördagseftermiddag tog jag tag i planteringprojektet. Nu har jag basilika, rosmarin, oregano, mynta, timjan, rucola, persilja och koreander i kruka. Toppen att ha till matlagningen. Bara att kliva ut på altanen och skörda närhelst man behöver.



Nya sköna löparskorna.


Lördagfrukost ute på altanen. Här i Alabama skiner solen ännu och värmen fortsätter också.



Mina nya kryddodlingar ute på altanen ser återigen finfina ut.



Lite lördagsgodis fick det minnsan också bli. Detta räknas verkligen som exklusivt godis för det finns inte att få tag på här utan är inhandlat i Sverige och varsamt medfraktat hit. Varje bit är rannsonerad och räknad.

17 comments:

Annika said...

Fina bilder precis som alltid hos dig, vännen!
Jösses, du är uppe med tuppen på din PW_löprunda. Atta girl :-)
Vad roligt med nya stegräknaren, jag har min vid höften. Tycker du att denna är bättre. Hur känner den av stegen om den sitter på armen?

Jag vet, det är dags för mig att investera i ett pr nya skor igen. Känner lite av min gamla värk i höft, knä och fot igen. Tror man sliter ner skorna fortare än man fattar.

Superhett här. Det var 27 och fukt imorse klockan 7..depp...Och idag köpte jag ännu en ny snygg höstkofta fr GAP, grå o lila randig. Kolla nästa ggn du är på GAP. Du och jag har ju köpt likadana koftor förr :-))

Kram!!

Petchie75 said...

Ojojoj, så tidigt skulle jag aldrig komma upp - jag är sååå seg på morgonen! Nuförtiden är jag iaf ute kl 08 och går, för precis som hos er är det alldeles för varmt att gå senare. Jag tycker dock att det är alldeles för varmt att springa vid 8-tiden även om jag ser folk som kommer löpandes - själv går jag snabbt med vattenflaska i handen och är genomsvettig!
Jag är så avundsjuk på din kryddodling och er terrass, det ser så mysigt ut!
Kram!

Desiree said...

Annika, just att man kan ha den på armen och den ändå räknar steg är just ett av de många underbara finurliga positiva egenskaper med denna stegräknare. Här är länken till stället med info där jag beställde den.
http://www.origowatch.com/catalog.php?cat=6
Ska absolut kika på den där koftan på GAP. Ja du och jag har ju faktiskt köpt likandana koftor innan ;-)
Aaaah, jag vill börja kunna använda mina nya höstkläder. Är liksom du trött på denna fuktiga hetta som aldrig verkar lägga sig.

Petra, jag trodde inte heller att jag skulle någonsin kunna bli en sådan morgonperson. Det är dock något jag börjat med sedan min Sverigesemester och hittills har jag lyckats köra med detta schema. Jag får dock se till att gå och lägga mig tidigt och somna vid 22 annars orkar jag inte.

Anna, Fair and True said...

Vilken smart stegräknare! Såg att någon annan frågat om den redan så jag ska också kolla in länken.

På tal om frukostar, testade du att blanda din egen müsli på affären när du var hemma i Stockholm?!

Anne said...

Jag är impad, du är verkligen uppe tidigt. Pluspoäng till dig :)
Men jag förstår dig samtidigt, vill du hinna före jobbet och värmen så är det ju den tiden som gäller. Bra jobbat. Komiskt du nämner stegklocka/pulsräknare. Jag köpte en förra veckan, mina svenska gäster hade gjort en massa research inför sin resa hit så jag snodde deras kunskap och köpte en pulsklocka/stegräknare samtidigt som de handlade sin (tydligen mycket billigare nu med tanke på kursen). Perfekt med en man kan ha på handen, precis som du säger så känner man sig lite som en bjällerko med en sån där man har i bältet.
Lyxigt med Anton Berg, mums. Låter som ni hade en bra livsnjutarhelg. Jag har börjat köpa praliner på lösvikt, typ Godiva. Det är dyrt, men man vill bara ha några stycken så det känns väldigt lyxigt och gott.

Miss Marie said...

oh my, du var riktigt duktig! sådär tidigt tror jag inte jag skulle palla att vara uppe o motionera! men det är ju riktigt bra för dig!

fina bilder!

Desiree said...

Anna, ja hittills är jag nöjd med min nya lilla mannik/leksak. Nej tyvärr blev det ingen test av just mussli i lösvikt när jag var hemma i Sverige i sommras. Ican vid mamma och pappa hade inte sådant och det blev inte av att jag leta upp något annat ställe. Tyckte också att det faktiskt fanns en hel del färdigblandade och kul mussli blandningar i butiken som jag gärna testade.

Anne, ja det är precis så pga av hetta och att hinna förre jobbet som jag tar mig i kragen. Det är alltid lika lockande att faktiskt ligga kvar i sängen och sova en timme extra men sammtidigt är det så himla skönt när jag väl kommer utanför dörren och ännu bättre känns det då man står i duschen efter. Då känner man sig riktigt nöjd. Men det blir som sagt inga sena kvällar för mig numer. Kul att du slog till och köpte en kombinerad stegräknar/pulsklocka. Vad blev det för någon? Vart köpte du den? Antonberg är verkligen ljuvligt gott.

Marie, det känns som riktigt bra men även jag är förvånad för jag har faktiskt aldrig varit någon vidare morgonperson.

Victoria said...

Wow, vilken cool stegräknare, så den är helt ljudlös?! Jag har ju min på mig hela dagarna, känns lite pinsamt ibland när den låter som den gör. Senast idag var jag på biblioteket till exempel. Klick, klick, klick... Kram/Vic

Anne said...

Jag köpte en Sportline Solo 960 (sportline.com). Den heter pedometer heart rate watch. Många pulsklockor verkar kräva man ska ha en dosa runt midjan, det tycker jag verkar rätt bökigt. Jag tilltalas av att man kan ha en "vanlig" klocka runt handleden och så får man alla de här funktionerna. Jag har egentligen inte hunnit testa den än, men jag tror och hoppas jag blir nöjd. Kul höra att du är nöjd med din!!!

Fritt ur hjärtat said...

Jympadojor är värda att lägga pengar på, prexis som du säger och gör!! En stegräknare har jag aldrig haft inte gillar jag att springa heller, för mig är det spinning för hela slantet, även innan jag blev sjuk.
Vansinnigt mycket avundsjuka grep tag i mig när jag läser om din ny- plantering av örterna!! Jag skall idag klippa ner mina tomatplantor, med de säker tio kilo tomater som aldrig hann mogna, här är svinkallt och rått. Dessutom har du fortfarande mitt favoritporslin ´å de har inte jag ;-)

Marianne said...

Vad tidigt du är uppe! Jag är imponerad! Det skulle jag inte orka. Men jag läste också någonstans att fettförbränningen är störst före frukost, så det är inte någon bra idé för mig som behöver behålla det lilla fett jag har på kroppen. I alla fall än så länge, vi får se om det ändras de närmaste åren när klimakteriet gör sitt.

Så roligt med kryddodlingen. Här kan vi köpa mycket färska örter, vilket är underbart och ett plus över Turkiet, men de finns aldrig i krukor. Och dra upp från frö går bara inte med kattorna. De äter upp plantorna så fort de bara kan.

Vad är det du har på gröten mer än äpplen? Det röda? Gott ser det ut i alla fall.

Ha en skön vecka nu!

Saltistjejen said...

Vilka fina bilder!!!
Och att träna med "hjälpmedel" är ofta mycket roligare! Dein stegräknare ser finfin ut. Lite som en pulsklocka nästan. M har en pulsklocka som jag använde en del när jag tränade förut. Det är också superbra för träning tycker jag!
Och din lördagsfrukost såg bara FÖR härlig ut!
Kram!

Mia said...

Mysiga bilder! Avundas att ni fortf kan vara ute så mycket. Frisk luft och sol är som balsam för själen.

En stegräknare är jag på jakt efter med, då min gamla kraschlandade på ett betonggolv. Bra att ha, hjälper en att se ungefär hur mycket man rör på sig.

Ha de bra!
Kram Mia

Anonymous said...

Snygga skor! Själv använder jag sällan min (eller här ska jag skriva "mina" för jag har ett gäng) stegmätare. Har mer nytta av pulsmätaren, det ger mer info om själva träningsinsatsen. Sen har jag även Nike+ så då får jag info om längd, medelhastighet samt även en graf på rundan när jag kommer hem och loga in på sajten. Skitbra! Men jag har SILVAS stegmätare och den behöver man inte ha på höften, funkar runt halsen, i fickan eller väskan. Smidig.

Desiree said...

Victoria, japp den är helt ljudlös och det är skönt att slippa det där eviga klick ljudet när man går omkring som sagt som lätt får en att känna sig lite som en bjällerko eller en get med en pingla kring halsen.

Anne, tack för informationen. Jag har ju ingen pulsklocka ännu men det är något jag är lite sugen på att även investera i detta. Du får gärna återkomma och berätta mer om du är nöjd med denna då du hunnit prova den mer.

Fritt ur hjärtat, vad synd att dina tomater inte hann med att mogna innan du behöver klippa ned plantorna. Jag tror dock att jag läst att man faktiskt kan ta in de omogna tomaterna och ställa dem i fruktskålen med övrig frukt så finns det chans att de mognar så att du slipper slänga dem. Jag är verkligen förtjust i mitt Iittala porslin :-)

Marianne, ja det känns som sagt skönt när man väl hunnit komma ut. Vad synd att det inte finns kryddor att köpa färdiga att plantera. Det blir ju ett helt annat projekt att dra upp från frön och om katterna går loss på dessa förstår jag att du skippar projektet. Jo det röda förutom äpplen jag har på gröten är Gojibär som jag köpte i Sverige. Det är tydligen några asiatiska bär som är torkade och som är otroligt rika på c-vitamin och antioxidanter.

Saltis, tack så mycket.

Mia, ja stegräknar är faktiskt kul och det hjälper en helt klart med motivationen.

Sporty, tack, jag gillar verkligen mina nya skor. Tack även för tipset om pulsklockan. Det blir nog nästa investering. Den där du har lät riktigt bra.

Anonymous said...

skönt att det är varmt där! här i sverige är det så kallt redan och man ser aldrig solen

Millan said...

Just nya loparskor ska jag investera i nar bebisen ar har sa att jag kan borja rora pa mig ordentligt igen! Jag har haft mina i for manga ar for att ens vaga skriva det har ;-). Jag ar ruggigt impad av att du kommer upp kl 05.50... det ar tidigt det och jag tror itne jag skulle kunna motivera mig till att ga ut och springa da. Dock tycker jag att morgon motion ar den basta!! Man mar ju toppen hela dagen sedan.

Harligt med nya kryddor i odlingen ocksa. Jag hade funderat lite pa att kopa nya och plantera jag ocksa men har insett att det nog ar kort for aret. Kryddorna regnar ju bort :-(.
Kram