Monday, April 27, 2009

En vanlig vardasmorgon

Jag tänkte jag skulle visa upp hur en vanlig vardagsmorgon ser ut för mig. Kanske inte så spännande egentligen detta är ingen glamour bara vanlig vardag så som vi alla har på ett eller annat sätt. Det blir såleds mer bilder. Så här ser en vanlig morgon ut för mig under en helt vanlig vardag.Väckaklockan är satt på 05.50. Den gammla mobilen får hänga med här som väckaklocka. Då den ringer brukar det kännas seg och usch jag kanske ska ta sovmorgon är en vanlig tanke som brukar poppa upp i skallen men efter att man sträckt på sig så är det bara att ta sig i kragen och skaka bort den där tanken ur huvudet för man vet hur underbart det kommer att kännas efteråt.


Upp, kissa, byta om och köra lite stretching på mattan i vardagsrummet. Läste i senaste nummret av tidningen ”Runners” att det tog i genomsnitt 6 minuter för en löpare att göra sig klar. Jag kan dock intyga att jag behöver mycket mer än 6 minuter på mig. Klockan 06:15 brukar jag vara redo att kliva ut genom dörren. Då blir det powerwalk, löprunda, hopprepspass eller cykel som gäller till ca 06.50 som sedan avslutas med en längre stretch. Varje morgon passerar jag Liz och Jeffs hus och det brukar alltid lysa i deras kök. Liz brukar vara uppe tidigt och fixa frulle. Deras lilla ulltott till vovve brukar vara ute i trädgården och han skäller alltid på mig. Jag brukar svara med Hej Cooper.

När jag väl kommit ut och kommit igång brukar jag sällan ångra mig. Den tidiga morgonen är ofta vacker. Fina färger på morgonen, allt är så stilla och rofyllt. Man får verkligen chans att öppna sina sinnen och ta några djupa andetag, rensa tankarna i huvudet. Då brukar jag känna mig glad att jag pallrade mig upp och ut för det är något med den där klara morgonluften som känns extra vacker och extra frisk och fräsch.07.00 Hemma igen. Då väntar en härlig dush. Sååå skönt. Sedan brukar jag kolla på NBC morgonprogram ”The morning Show” med Meredith och Matt medans jag sminkar mig, fixar håret, bäddar och kolla in vädret så att jag vet vad jag ska sätta på mig.Ett bra morgonprogram som dessutom regelbudnet ger en väderprognoser varje halvtimme. Man måste veta vad det ska vara för väder för att veta vad man ska sätta på sig. Just vädret kan skifta snabbt här från dag till dag speciellt under våren och hösten. Jag gillar morgontv i Sverige också mycket. Tycker det är ett bra sätt att bli uppdaterad på det som sker och det som är aktuellt om man inte har tid att läsa en dagstidning.


Nu kommer vi till något viktigt, KAFFE. Gott nybryggt kaffe hälls ned i termosmuggarna och matlådan packas och sedan är det garaget och bilen som gäller. Jag fixar kaffe och lunchlådorna medans C äter frukost. Själv brukar jag äta då jag kommer till jobbet för att få tid att läsa lite bloggar och DN. Lite skön slow start kör jag alltså med på jobbet.På vägen brukar jag och C dricka kaffe i bilen i våra termosmuggar. I bilen brukar vi lyssna på radio National Public Radio brukar köra bra program. Enda radiokanalen i USA utan reklam. Dessutom en vettig kanal med bra nyheter och program.


Det tar oss ca 25 minuter att åka till jobbet varje dag om inte trafiken är allt för jobbig vilket det för det mesta inte är. Vi brukar åka hemmifrån vid 08:15 och vara på jobbet strax innan 09.
Nästan framme vid jobbet. Här har vi kört av motorvägen och är inne på University Boulevard.
09.00. Framme på jobbet. Dax för frulle framför datorn och en trevlig start på dagen med att läsa bloggar och DN. Frukosten består av flingor, frukt och yoghurt. Sedan dricker jag både kaffe och te.

Så här ser alltså en vanlig standard vardagsmorgon ut för mig. Hur ser era morgnar ut? Här sitter jag nu på jobbet med frukosten framför mig och bloggar. Ha en bra dag allesammans :-)

10 comments:

petchie said...

Vilken härlig morgon du har! Ingen stress utan full av motion, lugn och ro... Jag är imponerad och avis! Jag är extremt morgontrött och vill alltid sova så länge som möjligt MEN, din beskrivning av din morgon är väldigt inspirerande! Får se om jag kan ändra mina morgonvanor!?
Tänkte på dig igår när jag var ute på min morgonpromenad - vid kl 8, och undrade om du tänker stiga upp lika tidigt här i PR och se hur en tidigt morgon ser ut här! O var ute kl 06 i lördagsmorse och fotograferade havet och stranden - sedan kom han tillbaka och la sig igen :-)
Kram!

Anne said...

Jag gillar verkligen dina morgonrutiner och vanor! Som Petchie säger, inspirerande.
Superroligt att se dina morgnar i bild så här. Tror jag framöver snor idén och gör nåt liknande.
Den riktigt tidiga morgonluften och stämningen är speciell, de få gånger jag är uppe den tiden märker jag samma sak. Men överhuvudtaget är det skönt börja morgonen med lite fysisk aktivitet (oavsett om ens morgon börjar 6 eller 9), det är en skön start på dagen börja med lite motion. Helt klart.
National Public radio ska jag se om jag också hittar. Jag saknar en bra kanal att ha i radion. På nätet brukar jag lyssna på This American Life, de har en timmes program en gång i veckan så det är ju inget som funkar varje dag.
Morgon-tv tycker jag också om, även om jag inte stirrar fokuserat på tv:n hela tiden är det mysigt ha den på i bakgrunden medan man fixar frukost, snappa upp lite vad de säger och så.

Saltistjejen said...

Ojojoj" Vilka morgnar du har Desiree! Jag blir grön av avund!!!!! tt du orkar gå upp så tidigt bara för att träna. beundransvärt. Och det varje morgon! Jag gick ju upp tidigt förr när jag jobbade på mitt gamla jobb men det var enbart för att jag var tvungen. Jag gillar inte jättetidiga mrognar. Eller kasnke ska jag säga såhär: jag gillar tidiga morgnar men inte att gå upp, haha! ;-)
Men som du skriver så ärdet skönt NÄR man väl är uppe. Jag ahr dock svårt att vakna...
Och att ta det lugnt var det länge sedan man gjorde. Men Ella blir det mest att allt går i-ett-i-ett och ändå tar det lååång tid innan man är klar. och då har man kanppt hunnit med något alls känns det som. Snabbdusch och kasta på sig några kläder och om man har tur slängt i sig lite frukost.
Jaja, det är väl somd et ska när man är småbarnsförälder. och då har vi ändå bara ETT barn och hon är för det mesta väldigt snäll. Jag förundras ofta äver hur folk med 2-3 barn klarar av sina morgnar utan att bli galna! :-)
Kram!!

Annika said...

Hey, vad KUL det var att se detta!!!
Vem vet?
Kanske tar jag efter din ide och lägger ut bildbevis på bloggen jag med, gör "en-Desiree" helt enkelt!
DU är duktig!! Ja, jag menar det! Snacka om bra rutin det där med träning och hopprep och stretch!! SKITBRA!!
Morgonljuset är bara så vackert!!! Älskar det! Och man bara VILL plåta, men det är ju inte helt lätt att ta med kameran på PW heller.
"Today Show" är ett bra program men det är inte så ofta jag har det på, men när jag ser det gillar jag det!!
DU är verkligen en inspiration!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Petchie, ja jag har nog en riktigt bra start pa dagen fast det ofta kanns motigt som sagt da vackaklockan ringer. Jag tycker du ar duktig som ar ute redan vid 8. I dessa bredgrader dar du bor samt har galler det ibland att ta till vara pa morgonluften som ar sval inna vasta hettan kommer senare pa dagen. Jag tror inte att jag kor med nagra motionspromenader da vi ar hos er men om det ar safe skulle jag nog garna kunna tanka mig att ga ner till havet och fota lite. Brukar bli fina farger och fina foton i ljust morgonljus eller skymningsljus. En fotografs basta tidpunkter pa dagen.

Anne, du far sa garna sno iden. Jag tycker sjalv att det ar kul att se handelser och stunder fran varandras vardag. Helst skulle jag nog kora lite senare start om jag inte var tvungen att aka ivag till jobbet hade jag foredragit att kora morgonpromenixen vid 7-8 istallet. Men man tager vad man haver...
Tack for tipset om radioprogrammet. Det ska jag kolla in. Ja jag brukar ha tv pa i bakgrunden och kolla in om de visar nagot extra spannande medans jag gor annat och fixar iordning mig.

Saltis, jag beundrar dig som orkade stiga upp sa dar tidigt varje dag for din langa pendling aven efter att Ella kom till varlden och allt. Jag beundrar dig fortfarande for att du orkar med sa mycket och ar bade riktigt duktig pa jobbet och en jattefin Mamma at Ella. Du fixar och ordnar sa mycket hela tiden tycker jag. Jag forstar att du har fullt upp pa morgonen med allt. Du har som sagt mycket energi.

Annika, tack. Ja sno garna iden som jag sa till Anne. Jag visste nog att du som ar en sadan duktig fotograf skulle snappa upp och fatta det dar med ljuset som sagt vid denna tidpunkt pa dagen. Manga morgnar ar det som sagt ren envishet som driver mig men sedan kanns det som sagt oftast underbart nar man val kommit ut och vaknat till. ha det gott.

Anna, Fair and True said...

Kul att få se din morgon! Jag gillar också morgon-TV och kollar alltid på SVT. Jag brukar dock gå upp först 07.15 eller t o m 07.25 för jag är definitivt inte en träning-på-morgonen-person. Fast om jag lyckades gå och lägga mig tidigare än 23-tiden så skulle jag kanske orka upp tidigt. När går du och lägger dig?

Sporty Spice said...

Ett litet PT-pekfinger: är något litet innan du sticker ut på din PW-runda. Det är inte alls bra att träna på fastande mage. Det hinner gå hela tre timmar innan du får i dig din frukost! Det du riskerar med detta är att kroppen inte har några kolhydrater att ta energi av (dina glycogendepåer är ju tömda efter nattens fasta) och då tar den energi genom att börja bryta ner muskelmassa. Alltså precis motsatt effekt än den du är ute efter. Bryta ner muskler och spara fett. Om du har svårt att äta så tidigt så drick en proteindrink gjord på mjölk och mixa i en halv banan.

KUL att se dina bilder!!!

Desiree said...

Anna, jag går och lägger mig tidigt för annar skulle jag aldrig orka. Vid 22 brukar jag släcka lampan för annars finns ingen chans att jag orkar med.

Sporty, ja du har helt rätt. Jag ska verkligen försöka bättra mig här. Har lite dåligt samvete. Du har helt rätt i att man kan fixa och förberada något som går lite snabbt redan kvällen innan som man kan stoppa i sig.

Taina said...

Vilket trevlig inlägg Desiree! Jag är också morgonpigg och ges tillfälle, så tränar jag också. Nu brukar det oftast bli lunchträning för mig. Men det funkar det med. Ska ju iväg med Minstingen på morgonen och DET är inte det lättaste, precis.
Hoppas ni får huset sålt nu även om du kommer att sakna mycket här.
Häslningar från ett SOLigt CT.

photobyjennie said...

PRECIS så där skulle jag också vilja starta mina morgnar! Så skönt att träna innan jobbet och att du för det mesta kan göra det i fint väder (dvs utan snöslask eller allmänt grått!). Låter himla harmoniskt.

Tack för att du delade med dig av din morgon! Väldigt intressant att läsa - kommer den en uppföljare med resten av din dag?!