Friday, April 10, 2009

Fredagstema - Långsamt/Långfredagen

Långfredagen. Förr i världen årets långsammaste dag. Vad är långsamt för dig? Detta är alltså dagens fredagstema som Västmanländskan valt.

Långfredagen skulle jag nog inte klassa som någon speciellt långsam dag. Här i USA är det som vilken fredag som helst. Här har man ju som sagt inte ledigt något under påsken så hela påsken inklusive långfredagen går helt obemärkt förbi.

Långsamt för mig är i första hand när man väntar på något. Just nu är det att vårat hus här ska bli sålt som känns som det som går allra mest långsamt. Men rent generellt är just väntan det jag klassar som långsamt. När man väntar på någon som ska komma, då man sitter i ett väntrum inför ett läkar/tandläkarbesök, när man är på väg hem och sitter i en bilkö. Köande är också något som alltid känns långsamt. Att stå där med sin nummerlapp på banken eller något sådant. Extra jobbigt när det går långsamt är förstås då man är trött, hungrig eller kissnödig, stressad eller något sådant.

Riktigt jobbigt var det en gång då vi satt fast i en väldigt långsam trafikkö utanför Atlanta som är en riktigt storstad och jag insåg att jag blev mer och mer kissnödig. Det var otroligt jobbigt. Jag visste knappt vad jag skulle ta mig till. Funderade allvarligt på att hoppa bak där vi hade våran tomma kylbox och kissa i den om jag inte skulle klara av att hålla mig fram till närmaste avfart och hitta något ställe jag kunde kissa. Jag hade tur och klarade mig. Första stället vi hittade med toa var faktiskt ingen resturang eller något sådant utan akuten på ett sjukhus. Men det känndes faktiskt ganska passande för det var verkligen ett akut läge.

Sedan finns det ju djur som förknippas med just långsamhet så som sköldpaddan och singeln. Dessa båda är ju symboler för just långsamhet.

Jag äter långsamt medans C äter snabbt. Han brukar bli ganska otålig på mig men jag tycker om att äta långsamt och njuta av min mat och av varje tugga.
Här nere i södern är det faktiskt långsamt tempo som gäller. Här har folk sällan bråttom eller är stressade. Tvärtom verkar det finnas all tid i världen och generellt överskott på tid. Man tar livet med ro. Folk arbetar långsamt och kör långsamt. Eftersom jag själv ofta är små stressad så känns detta mycket frusterande eller så blir jag stressad av söderns slow motion tempo. Jag tror det kan ha med klimatet att göra kanske. Hettan här nere gör att man tar det långsamt. Det finns vägbyggen som inte blivit klara under de tre åren vi snart har bott här. Här nere råder helt klart ett mycket långsammare tempo jämfört med norra USA.

Här heter det dock Good Friday istället för långfredagen så jag får väl hoppas på att detta för mig blir en riktigt "Good" Friday.♥♥♥♥♥♥Jag önskar er alla en riktigt glad och fin påsk. Ha det bra. ♥♥♥♥♥

9 comments:

Marie said...

Jag hatar också att vänta! Blir så fruktansvärt otålig då!

Hoppas ni får en bra Påsk även fast den inte firas så mycket annars!

Fundersam Cecilia said...

GLAD PÅSK!!! Hoppas att ni inte behöver vänta så länge till med att få sålt huset.

Anonymous said...

Det är så irriterande med väntan... I Puerto Rico är det också ett långsammare tempo, även i trafiken vilket kan göra O väldigt irriterad och han använder gärna tutan - typiskt bilförare från Medelhavet ;-)
Jag håller tummarna att ni får sålt huset snart!
Feliz Pascuas y un abrazo

Saltistjejen said...

Glad Påsk!
Jo jag är också en sådan som har ett ganska snabbt tempo. Iallafall vad gäller att ta mig från en plats till en annan. Jag går snabbt och blir lätt irriterad på folk som går långsamt.
Roligt det där med din akuta kissituation! Sådant är verkligen hemskt. När man verkligen har bråttom men inte vet hur eller var man ska kunna göra det.
Kram!

Desiree said...

Marie, ja väntan är j-ligt drygt eller hur? Tack så mycket. Jag tror nog att vi får en mysig påsk. Vi har iallfall vårat trevliga Sverigebesök här nu (Calles faster och hennes make) så det är jättetrevligt.

Cecilia, glad påsk till dig också och tack så mycket.

Petchie, jag har full förståelse för O. Jag trodde aldrig att jag skulle bli sådan men gud vad folk kör söligt här. Det mest irrterande är nog att de alltid väntar minst 10 sekunder då det slagit om till grönt ljus innan de börjar rulla iväg. tack så mycket. Ja Feliz Pascuas och un abrazo grande parat ti mi amiga.

Saltis, ja glad påsk till dig, Ella och M. Hopps du kryar på dig från förkylningen. I en storstad som NY borde det vara ganska bra tempo. Ja ha ha kisshistorien är väldigt kul så här i efterhand men oj det kändes verkligen inte kul och väldigt akut då vi satt där i bilen mitt i den där jättekön.

Fritt ur hjärtat said...

SÅ tror jag folk tolkar långsamt. Jag önskar att jag övat mer på att vara långsam när jag var frisk och inte behövde, nu har det varit en svår omställning.
Långsamt, väntan, att se fram emot. Sedär, det blev genast bättre;-)
Jag skulle nog trivas i södern. Fast vägbygge irriterar mig på en kvart;-)

StrandMamman said...

Känner igen mig i det där att bli irriterad på folk som är söliga... :)

Ha det bra!

Anna, Fair and True said...

Bra inlägg! Många exempel på långsamt! Jag hatar också att vara kissnödig! Usch vad jobbigt det är! Och inte är det bra att hålla sig heller.

Glad påsk!

Petra H said...

Ha ha, det är PRECIS det O blir irriterad på, när folk reagerar så långsamt vid trafikljusen ;-)