Thursday, April 2, 2009

Southern Belle


När vi var ute i Bellingrath Gardens strax utanför Mobile här i Alabama såg vi dessa tjejer. De hade klätt ut sig till riktiga gammaldax "southern belles" alltså så som en dam från södern förr i tiden klädde upp sig. Jag tyckte de var otorligt fina i sina klänningar. Det var två tjejer skolåldern som hade ett just någon sorts skolprojekt som de gjorde. Den ena tjejens mamma var med och fotograferade dem i de vackra miljöerna i denna botaniska trädgård.

Otoroligt tjusiga i sina klänningar. Men det krävs tydligen rejäl underkjol med mycket stålvajer i sig för att få denna bredd och rymd på kjolen. Tydligen vägde underkjolen en hel del berättade de.
Något annat som jag passar på att njuta av och som är mycket vackert just nu är Wisterian eller blåregnet som det heter i Sverige. Det blommar just nu på bar kvist i sina stora maffiga blomklasar. Den sprider en mycket god doft också. Jag tycker de liknar syren lite grann. De är iallfall jättevackra. Man får passa på att njuta nu för de blommar inte under en speciellt lång period.

Nere vid kusten finns det också gott om Pekannöts träd och odlingar. Så här ser det ofta ut därnere längst med vägarna. Här har tyvärr träden ännu inte slagit ut riktigt. Pekannötterna skördas sent på hösten under november månad. Det är något det finns mycket av här i Alabama och som det odlas mycket av just pekannötter.

6 comments:

Millan said...

Ah wow vad haftigt. Vilka klanningar!! De ser nastan tunga ut att ha pa sig...
Vackert med blaregn! Da kanns det att det ar var. Fast den blommar nog inte forran bra mycket senare har forstas... nastan pa forsommaren kanske. Nu blir det lite bloggpaus for mig tills vi ar tillbaks fran sverige om nagra veckor. Ha det jatte bra vannen!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Oj oj oj, de ser verkligen ut som bakelser som flyter runt! När hade man på sig dessa? Framför allt på 1800-talet eller även under 1900-talet? De påminner ju nästan om Marie Antoinette och 1700-talet annars.

Anonymous said...

Vad kul att ni fick se southern belles - de var ju jättesöta och speciellt med de vackra blommorna i bakgrunden! Påminner mig om Nord och Syd-serien!
Blåregn är väl inte så vanligt i Sverige utan det är väl mest gullregn vi har? Jag älskar den dikten om gullregnens tid:
Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid,
du var ju en annans, blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.
(Kyssande vind av Hjalmar Gullberg)
Kram!

Desiree said...

Millan, jo det är nog både tungt och otympligt att ha på sig dess klänningar. Du får ha det fortsatt riktigt bra i Sverige. Stannar du över påsken i Sverige?

Anna, du har helt rätt de ser verkligen ut som bakelser eller cupcakes som är ute och går. Det var kul att få se dem i vilket fall.

Petchie, ja de påminner helt klart om nord och syd-serien. Ja blåregn tror jag är mest vanligt nere i skåne men inte så mycket längre upp i Sverige för där är nog Gullregnet betydligt vanligare. Dikten var jättefin.

Annika said...

Oj vilka Southern Belles! Så fina dom är! Förstår att det är tacksamt att fotografera dom!
OCH Wisterian blommar. Den kommer senare här! Doften av Wisteria är bland det mest underbara man kan känna, tycker jag!
KRAM!!

Saltistjejen said...

O vilka underbara kläder! Inte för att jag skulle vilja ha sådana på mig, men det var verkligen kul att se!!! Måste varit roligt när ni ju verkligen ÄR i den rätta miljön för dessa kläder! :-)
Kul!
OPch vilken härlig vår, eller snarare försommar, ni har nu! Underbart!
kram!!