Monday, March 8, 2010

Helg med härligt vårväder

Helgen har faktiskt bjudit på strålande vårväder. Det har varit hur härligt som helst med ca 15 grader och sol! Så nice! Just nu är det faktiskt som allra bäst. Det är helt lagom varmt. Man kan vistas mycket utomhus utan att bli klibbig och svettig och det är toppen. När jag steg utanför dörren på lördag förmiddag kände jag hur jag blev glad av att bara gå ut i vårsolen. Oj vad jag kommer att sakna det här klimatet. Det gäller alltså att passa på så mycket det bara går just nu.

Förutom de vanliga vardagssysslorna som klarades av under lördag förmiddag hann vi med en hel del njutning av det vackra vårvädret. Jag kände att jag fick massor med gjort just under lördagen för jag råkade vakna alldeles för tidigt (händer ibland men inte så ofta). Vi satt på våran altan för första gången i lördags och tog en fika där. Det är trevligt att ha den där lilla uteplatsen.

När jag tassade upp lördag morgon kände jag mig riktigt baksugen så jag tog fram kära Mr Kitchen Aid och bestämde mig för att prova ett nytt recept på yoghurt baguetter som jag hade hittat på Allt om Mats hemsida.Det är något rogivande och underbart att höra ljudet av Mr Kitchen Aid då han knådar och jobbar med degen samt känna doften av jäst. Brödet blev riktigt gott sedan till kvällen och middagen.
Blommor. Nu när våren faktiskt nalkas så vill jag njuta av blommor både inomhus och utomhus. Jag köpte en stor fin snittbukett med blommor i grönt, vitt och gult. Jag har sett påskliljor som tittar upp utomhus lite här och var i trädgårdarna.

Det rosa trädet utanför vårat köksfönster är bara sååå vackert just nu. Det har verkligen slagit ut i full blom med alla sina små skära blommor. När man står under det hör man ett evigt surrande av hummlor och andra insekter som är där för att pollinera.

Lördag kväll passade vi på att fira lite extra för det är nämligen så att jag har fått bli faster! Den nya lilla familjemedlemmen, Alexandra Sophi föddes fredagmorgon i Moskva där min bror bor med sin fru J. Det fick skålas för lilla Alexandra. Vi åt en riktigt god middag med grillade tonfiskbiffar och till efterrätt blev det en hallon och chokladpaj med vaniljglass.


Söndag bestämde vi oss för att ta oss en riktig långpromenad för att verkligen få njuta av det vackra vårvädret. Vi åkte först ut och hämtade Sadie (våran lånehund). På vägen ut till Oak Mountain state park så pep hon en hel del. Jag antar att hon var rädd att hon skulle antigen till veterinären eller bli inlämnad på pansionatet Pamperd Pets. Men när vi kom fram och hoppade ur så blev hon överlycklig. Det blev en härlig långpromenad på ca 2 timmar. Landskapet är relativt kuperat här så det blev mycket uppför och nedför. Vi blev båda varma och kunde gå i bara t-shirts utan tröjor. Även om inget ännu slagit ut och trädenskronor fortfarande är kala så var det skönt att njuta av solskenet, promenaden och ljudet av de små vårbäckarna som vi passerade och korsade här och var. Det dröjer nog inte länge till förran bladen slår ut och då blir det nog väldigt vackert att gå här i den skira vårgrönskan.

På vägen hem var det absolut inga pip från Sadie utan då var hon både trött och nöjd. Hon la sig bekvämt i baksätet och somnade som en stock.

Den här jättekotten hittade jag under våran promenad. Det är väl så att ALLT ÄR större i USA ;-)


Det blev en riktigt mysig promenix i vårsolen. Även om inga blad ännu slagit ut och allt fortfarande är rätt kalt och trist så var det ändå så himla skönt ute i skogen. Rätt som det var så mötte vi också den här gruppen som var ute och red. Lilla Sadie hade aldrig tidigare sett en häst så hon tyckte de var rätt läskiga.


Sadie är allt en riktig sötnos. Hon är helt lagom stor. Det är en fin mix mellan Labrador och Jack Russel i henne.


Såg denna söta maskros också som lyste så gult och vackert i vårsolen. Tänk att något så litet kan göra en glad.

17 comments:

Miss Marie said...

Grattis faster! :) Men oj vad ni är utspridda i världen! Ni i Alabama, din bror i Moskva... Kan inte vara lätt att få till släktträffar där inte!

Fina bilder förresten! Jag trodde våren hade kommit till München också, men tji fick jag, vi had -10 i morse o det har snöat i helgen... Ja ja, jag hoppas på vårväder snart! :)

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Känns jättekul att få ha blivit faster. Oj riktigt kallt har ni fått igen alltså. Men man får hoppas att det inte varar så länge utan att våren kommer tillbaka till er.

Saltistjejen said...

Stort GRATTIS!!!!! Tänk att du nu har fått en brorsdotter!!!!! :-) Vad roligt! När tror du att du kommer kunna få se henne? Gissar att det kanske dröjer lite men förhoppningsvis kan du träffa henne om inte alltför många månader??
Härligt med vår ocskå. Vi hade också underbart väder här i helgen även om vi ligger efter er rent blommässigt. Men det var ca 13-14 grader och det är såååå underbart!!!
Stor kram!

Annika said...

Grattis faster Desiree!!

OCH O vad vårlikt ni har det...
SÅ långt komna! Här ligger vi bra mkt efter ska du veta...men det är fint här med. Idag upp mot 17 grader varmt, så snart är vi ifatt er. Såg att körsbärsträden beräknas blomma i slutet av mars, början av april. Vi går en otroligt fin tid till mötes nu...

Kramar!!!

Anne said...

Stort grattis till att du blivit faster! Kanske du får se underverket i Sverige i sommar/höst. Vad spännande förresten att din bror bor i Moskva. Trivs de bra där?
Pajen ser superläcker ut, blev inspirerad. Har du lust att dela med dig av recept?

Freedomtravel said...

Vackra rosa träd och vad vårlikt det ser ut! Hoppas på nåt liknande här snart...

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Det känns underbart med en ny lite familjemedlem. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi får träffa den lilla men det är helt klart lite komplicerat i och med att vi bor här fortfarande och de är i Moskva. Jag hoppas att min bror kan ta med sin familj till Sverige någon gång då vi flyttat hem så att vi får träffas. Skönt att ni också fick njuta av vackert vårväder under helgen.
Kram.

Annika, tack. Det är inte alls dumt att få ha blivit faster. Fick flera bilder på den lilla från min bror idag och hon är så sööt. Bilden från din altan du tog såg så himla skön ut även om vi har kommit längre med våren här. De flesta träden är dock helt kala fortfarande. Har all snön smält utan hos er nu?
Kramis.

Anne, tack så mycket. Jo jag hoppas att man kan få både min brors dotter och fru för första gången någon gång här framöver. Philip verkar trivas väldigt bra i Moskva. Han har redan hunnit bo där i 5 år och har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige för tillfället iallfall. Jag delar gärna med mig av pajreceptet. Lägger ut det på onsdag som ett onsdagsrecept.
Kram.

Freedom Travel, tack jo det där trädet är verkligen så otroligt vackert just nu. Hoppas det kommer lite vårvindar med sol och vårvärme till er snart.

Anna, Fair and True said...

Vad kul att du blivit faster! Grattis!

Tonfisk är ju bara så gott!

Desiree said...

Anna, tack så mycket. Ja en stor grillad eller stekt bit tonfisk är otroligt gott.

Petchie75 said...

Åh, vad kul att bli faster! Är din brors fru ryska eller svenska? Nu blir jag riktigt nyfiken, blir lilla Alexandra rysk medborgare automatiskt, precis som man blir amerikansk och fransk medborgare så fort man är född i landet? Är din bror också född i USA som du? Det kan bli en salig blandning av medborgarskap ;-) (jag kom kanske att tänka på det just för att C ansökt om amerikanskt medborgarskap nu!?) Hopppas att ni snart får träffa den nya familjemedlemmen!
Härligt med VÅR! Här var det riktigt kyligt imorse när jag vaknade och det var på gränsen till att jag frös utan täcke i sängen! Det har ösregnat hela helgen så det är därför det är liiite kyligare här än vanligt!
Kram

Desiree said...

Petra, tack ja det har verkligen känts underbart att få bli faster. Min brors fru Julia är ryska och deras dotter blir rysk medborgare antar jag. Nu när Philip och Julia är gifta kan också Philip ansöka om ryskt medborgarskap men han kommer också att behålla sitt svenska medborgarskap.Han har inte något amerikanskt medborgarskap (jag blev den enda i familjen med detta). Ha ha jo nog har vi en salig bladning av medborgarskap i familjen. Om Alexandra kan bli svensk medbogare eller inte vet jag ännu inte. Ja det ska bli himla kul och spännande att få träffa dem framöver.
Jag antar att du bara njuter av den lite småkyliga luften. Ha det bra.
Kram

Petchie75 said...

Din bror kan definitivt ansöka om svenskt medborgarskap för sin dotter, man kontaktar ambassaden i landet man bor i och får ett personnummer och kan ansöka om pass. Skillnaden mellan Sverige och t.ex Frankrike / USA är att den svenska principen är att om en eller båda föräldrarna är svenska, får barnet också svenskt medborgarskap.. Så coolt med "saliga blandningar" tycker jag. Det är ju som i Os familj där en av Os bröder har tysk flickvän, och ett tag hade faktiskt hans lillebror rysk flickvän (som han träffade när han pluggade i Finland).

Jenny said...

Stort grattis till lilla brorsdottern!! Visst är avstånden långa, men man får använda Skype/webkameroa och telefon desto mer!!
Underbara vårbilder också! Vi hade också riktigt varmt, så det lär nog bara säga swooosh så blommar det här också. Det finns nån sorts japanskt päronträd, eller vad det kallas för, som blommar väldigt tidigt och vackert i överdåd överallt här. Kram!

Katarina said...

Grattis till brorsdottern! Du har kanske sett lillan via webbkameran redan!

Jag kan riktigt känna att det börjar klia lite i näsan när jag ser dina fina vårbilder från Alambama, vår luktar ju vår..

Verkar som ni haft en härlig helg, vovven har nog trivts med.

Livet enligt Jenny said...

Åh faster! Underbart, det är det bästa. Själv är jag stolt moster till tre små monster(vissa inte så små) och jag älskar att umgås med dem.
Ja visst är det som bäst när man får det där härliga vårvädret efter en lååååång vinter. Själv håller jag tuummarna att det inte kommer att komma mer snö här men man vet inte. Mars är inte över och även April kan vara lite smålurig.
Ha en toppendag!
Kramen

Anna, Fair and True said...

Jag är så sugen på att baka just nu men det blir inget för jag försöker äta nyttigt just nu, dvs inget bröd och annat. Får hitta någon att ge bort det till! :)

Desiree said...

Petra, tack för informationen. Jag ska se till att förmedla det vidare till min bror.Roligt att också O´s familj har en salig blanding av nationaliteter. Flera medborgarskap är bara något som jag ser som något positivt.
KRam

Jenny, tack. Jo det är toppen att det finns Skype och email och allt sådant. Det är tur man lever i dessa moderna tider. Härligt att också du fick njuta av fint vårväder. Ni borde inte ligga långt efter alls vad gäller våren. Kanske är det ett sådant Japanskt päronträd som blommar då. Det är iallfall otroligt vackert.
Kram

Katta, tackar. Är du alltså pollenallerigker? Inte kul. Stackars C är också pollenalleriker. Ha det så bra i Sverige.

Livet enligt Jenny, tack och kul att du är moster till tre små söta troll. Jag ska hålla tummarna för att ni ska slippa mer snö nu.

Anna,synd att du inte kan njuta av nybakat bröd just nu. Men du kan alltid ge bort. Det borde bli en mycket uppskattad present iallfall.
Kram