Monday, March 22, 2010

Tuesday Morning

Jippi våren verkar ha kommit tillbaka. Efter en tillfällig blixt visit av vintern söndag/måndag så ska det nu bli betydligt skönare temperaturer igen med ca 20 grader veckan ut. Våren är verkligen vacker och en av de bästa årstiderna här. En skön, behaglig och lagom tempertur ute. Det gäller att passa på och njuta innan den där fuktiga hettan slår till. Det var så underbart vackert i lördags. Nu har det rosa trädet utanför vårat fönster blommat ut men å andra sidan har träden med de vita blommorna nu slagit ut istället med hela sin prakt. Så vackert!

Igår hade jag en tid hos tandläkaren tidigt men när jag kom dit kunde de inte hitta mig i systemet. Well well, jag fick en ny tid på fredagmorgon istället. Gäller att passa på att gå till tandläkaren då hela kostnaden här täcks i våran försäkring. I Sverige är det ju ett dyrt kalas att gå till tandis. Här går man ju även två gånger om året. I Sverige kommer jag nog nöja mig med att gå vartannat år.

Livet som gräsänka knallar på rätt bra. Största skillnade är väl att det inte alls är lika kul att laga mat till en person bara. Men jag har en del i frysen att ta av så jag behöver inte stå vid spisen varje kväll. Generellt är jag emot tv-dinners men när man är själv gör jag undantag då får det faktiskt bli middag framför tv:n eller datorn.

Tycker att dessa små vita blommor som blommar på bar kvist är så vackra.

Överallt ser man dessa vita träd nu. Man känner doften av blommorna i vårluften.


Tisdag morgon är just vad det är men det finns faktiskt också butik som heter just Tuesday Morning. Det är en slags mindre outlet butik som säljer märkesvaror till billigare priser. USA är ganska bra på detta med outlets och även enskilda outletbutiker. Här finns klassiska stora outlet malls som är gigantiska. Vi har ett sådant stort som ligger nere vid Mobile och kusten som är riktigt bra. Atlanta som söderns storstad har förstås flera stora outlets. Men sen finns också dessa butiker som Tuesday Morning, Marshalls, TJ Max, och Burlington Coat Factory för att nämna några exempel. Tyvärr är jag inte den där riktiga rearäven som gör fynd på sådana här typer av butiker eller ens på vanliga reor. C och hela hans familj har den där riktiga rearävsgenen men jag har den som sagt inte.
Även om jag själv sällan hittar kläder här eller skor så har jag gjort en del köksfynd i dessa butiker. Vi har en stor traktörpanna som verkligen är kanon som vi köpt billigt på en sådan här butik. Dessa butiker har det mesta. De har kläder till både dam, herr och barn, skor, väskor, köksprylar, handdukar, sänglinne, sportatriklar mm. Har man bara tid och tålamod kan man göra fynd här inne.

16 comments:

Saltistjejen said...

Vad härligt att våren kom tillbaks! Vi ahr gråmulet även idag men det ska bli lite bättre senare i veckan. Dock ska det bli lägre temp igen. Men just nu föredrar jag lägre temperaturer och sol än varmt och regnigt. Känns nästan lite bra också att det blir kyligare igen för annars går våren alldeles för fort och man hinner knappt med. :-)
Du verkar ha det bra trots att C är borta. Själv tycker jag att jag kan sakna att M och jag inte är ifrån varandra mer. Å andra sidan är det jobbigt att vara ensam med E , men innan vi hade barn kunde jag njuta mycket av att vara ensam i perioder också!. Man gör andra saker och hinner med en del man annars inte prioriterar. Mat har jag nog aldrig haft svårt att laga till mig själv. Har alltid gillat att laga mat oavsett om det är till enbart mig själv eller om det är till flera. Och det sköna när man bara har sig själv att tänka på är att man kan äta precis vad man vill just för stunden. Det tycker jag ibland kan kännas lyxigt. och TV-middagar har vi lite då och då. Jag tycker det är rätt avslappnande bara det inte blir varje dag. Hoppas du får fortsätta njuta av våren!
Kramar!!

Anonymous said...

Du som verkar vara lite träningstjej - kan du tipsa om affärer där de säljer träningsskor? Jag har varit på Dick´s Sporting Goods & Foot Locker, men det verkar som att aerobicskor är ett svenskt fenomen... Däremot hittade jag löparskor till på Dick´s, halva priset mot hemma.:-)

Annika said...

Idag har vi j-gt kallt, Desiree...
8 grader och lite småregn. Värmen surrar i huset igen, suck.
Oh well, det är ju så här det är på våren---fram och tillbaka.
Men det ska väl bli bättre även här.
Glad att livet som gräsänka går sin gilla gång.
De där vita träden ser nästan ut som häggar.
ja, vilka outlets det finns här, men jg är som du, jag orkar inte rikigt med dem. har inte energi för marshalls och TJmax. Åtminstone inte vad gäller kläder. På köksavdelningarna är det ju lättare.
Lättare då att åka till Outlets som har butiker i parti och minut även om jag är rätt dålig på det också. tyvärr.
Petra H är en rikigt bargain-hunter. Hon skulle nog kunna lära oss lite :-)
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Saltis, det var rätt mulet och dimmigt här imorse men nu har solen tittat fram och temperaturen klättrat uppåt. De är åter sååå skönt ute! Vi är nästan aldrig ifrån varandra så det är ett skönt avbrott även om jag självklart saknar C och ser fram emot då han kommer hem igen. Men annars så är det alltid bra med omväxling. Men du har helt rätt i att det är väldigt skönt och avkopplande att bara behöva tänka på sig själv. Inte ha några tider att passa och ingen stress. Ha det gott.

Kram

Penny, du hade redan kollat in Dicks och Foot Locker. Du skulle kunna kolla på Academy Sports också och se vad du hittar. Det kan vara så att arerobics skor är ett svenskt fenomen. Jag vet att C kollat efter innebandyskor här och det finns inte. Men när det gäller löparskor och de andra sportskor som finns så är det riktigt bra priser här jämfört med Sverige. Här kan du handla på dig sådant när du väl hittar det du söker. Lycka till och hoppas du får tag på ett par aerobics skor.

Desiree said...

Annika, jag kanske kan pusha upp lite fint vårväder till er. När det gäller de där outletbutikerna är jag precis som du. Jag har liksom inte orken och gnistan att gräva runt och leta så förbannat. Ofta är det ju inte världens bästa ordning eller display på varorna vilket gör att jag liksom tappar intresset tidigt. Sedan kanske jag också intalar mig att jag aldrig brukar hitta något iallfall så det är inte värt mödan att börja rota runt. Ha ha du har helt rätt, vi får allt gå på kurs hos Petra. :-)
Kram!

Jenny said...

Tuesday morning är faktiskt helt ok - De få gånger jag varit inne i nån har jag alltid blivit positivt överraskad. Mest för att det ser och känns så rörigt, men som sagt, ger man sig lite tid så visst finns det bra grejer! Williams Sonoma är livsfarlig för mig, jag törs knappt gå in dem för jag vill typ köpa hela affären, ha ha. Men jag brukar passa på på deras outlet, då är det i alla fall LITE rimligare priser. Kram!

Anna, Fair and True said...

Men du, såklart du ska fortsätta gå till tandläkaren ofta! Okej, kanske inte två gånger om året om du har friska tänder men en gång i alla fall. Det kostar inte så mycket! Jag betalar ca 650 kronor och det är det värt en gång om året. Tänk att man går och får sig en massage då och då för samma pris minst. Och nu finns det även en tandcheck på 300 kr som du får vart tredje år.

Miss Marie said...

Först trodde jag att det var snö på trädet!!! :) Det var bättre att läsa att det faktiskt blommade, otroligt vackert!

Håller med om att det är tråkigt att laga mat till sig själv, mycket roligare till fler o mycket roligare om man är två som hjälps åt i köket!

Åh, outlets! Jag äääälskar såna! Jag älskar reor o att göra fynd, då är jag i shoppinghimmelriket. Jag skulle kunna spendera många timmar där! :)

Desiree said...

Jenny, vissa Tuesday Morning gillar jag och andra är på tok för röriga. Det verkar som det beror väldigt mycket på hur organiserat det är från butik till butik. Men för det mesta hittar jag alltid lite köksprylar som är kul. Williams Sonoma är en av mina favoritbutiker, den gillar jag att gå i och kolla in. Finns mycket fint men ack så dyrt.
Kram

Anna, ah det lät ju faktiskt inte så farligt dyrt med tandläkarbesök även hemma i Sverige. Då ska jag nog se till att gå en gång om året. Hade för mig att det var dyrare än så men det kanske var mest något jag hade fått för mig. du har rätt i att friska tänder är viktigt.

Marie, tack o lov att det inte är snö på trädet. Vinter har vi alla nog fått tillräckligt av nu. Du skulle aboslut åka på semester till USA någongång. Du skulle gilla shoppingen här. Förutom outlets som finns överallt skulle du åka till en storstad som New York eller San Fransisco. Jag tror du skulle älska det.
Kram

Anna, Fair and True said...

Det kostar ju mer om du ska göra något, laga eller rengöra, givetvis men en undersökning kostar i alla fall så mycket på Folktandvården på Östermalm. Peter går hos en annan tandläkaren, en privat, och den har ungefär samma pris. Så det är ganska skapligt tycker jag.

Desiree said...

Anna, tack det var nog främst en vanlig kontroll och undersökning jag tänkte på. Hittills har jag haft turen att ha bra och friska tänder och hoppas att det kommer att få fortsätta vara så så att man slipper dyra ingrepp som inte heller är så trevliga.

Petchie75 said...

Vad irriterande att du var hos tandläkaren förgäves, hoppas att det inte var alltför långt iväg? Jag kommer aldrig att glömma när min bror gick till tandläkaren och kom hem efter en timme - det var fel dag men han hade ju bara satt sig ner för att vänta... Efter en timme kom han på att fråga varför de inte kallade upp hans namn ;-)
Jag försöker att gå en gång om året när jag är hemma i Sverige, peppar peppar blir det ju inte så dyrt om man inte ska ha något särskilt gjort. Tror jag brukar betala 600-700 kr för undersökning och tandstensborttagning. Plus uppdatering av mitt liv till tandläkaren som alltid är lika nyfiken, ha ha.
Jag tycker också att det är helt ok att äta framför tv:n eller datorn när man är ensam.. Men när vi är båda två hemma vill jag sitta till bords tillsammans. Jag har faktiskt ätit ensam idag, O är fortfarande på jobbet :-( (23.45!)
KRAM och hoppas att våren fortsätter att vara fin!

Petchie75 said...

Ha ha, såg nu Annikas kommentar! Jag måste påpeka att jag nästan ALDRIG kollar på kläder på Marshalls för jag ORKAR INTE kolla igenom all skit som hänger där... Det enda vi handlar i klädväg på Marshalls är underkläder till O, barnkläder till vänners barn och ibland sportkläder. Köksgeråd och sänglinne och badlakan brukar vi dock hitta en massa kul och billigt. Det är ju lättare att få överblick på de avdelningarna än bland kläderna.
Och när det gäller outlets så är vi systematiska - vi går bara in i de affärerna vi gillar, och tittar först på Clearance, det brukar inte vara några större mängder ;-)
Lite shoppingtips från bargain-huntern, ha ha.

Petchie75 said...

En sista kommentar, jag går hos privattandläkare i Sverige och precis som Anna skrev så är det inte särskilt dyrt för en vanlig undersökning...

Desiree said...

Petra, tack för alla kommentarerna
:-)
Nej som tur var behövde jag inte vänta länge. Sköterskan kollade av vilka som satt i rummet eftersom de precis öppnat för dagen. När jag inte fanns med i bokningsschemat så fick jag en ny tid.
Våran Marshalls har faktiskt lagt ner här i B-ham så just nu verkar det inte finnas någon Marshalls här. Ibland känner jag mig hopplös som aldrig lyckas göra några vidare fynd men det är allstå så att även du inte alltid fyndar överallt. Tack för tipsen. Det behövs. Jag och Annika skulle nog ändå behöva gå en snabbkurs hos dig. Oj det var sent O jobbade. Hoppas att det inte blir så speciellt ofta. Ha det bra.

Kramis.

Katarina said...

Så vackert!

Jag skulle behöva lite av din energi!