Thursday, July 1, 2010

American Summer och 4th of July

Nu är det långhelg här i USA. På söndag firas amerikanska nationaldagen eller indpendence day som den kallas här. Det klassiska är att man har en BBQ och bjuder över vänner och släkt. Överallt kommer man att känna grilldoft på söndag och röken kommer att stiga från varje trädgård i villaområdena. Vi är inbjuda till våra tidigare grannar Liz och Jeff som varje år har ett traditionellt 4th of July firande med just BBQ. Som alltid så är det knytis. Varje person tar med något som brukar vara diverse smårätter som dukas upp på långbordet. Det är maten som får en plats på bordet, det är inte någon sittning utan man minglar omkring med sin tallrik. Mingleparty och knytis är klassikern. Firande brukar börja någon gång sen eftermiddag och sedan håller det på en bra bit inpå kvällen. När det mörknar så har man sedan fyrverkerier. Amrisarna spar inte på krutet då det gäller att fira sin nationaldag med fyrverkerier. När det gäller nyårsafton däremot så har man inte fyrverkerier.

Ett annat viktigt element till forth of july firandet är att man ska bära färgerna rött, vitt och blått. Överallt dekoreras det med amerikanska flaggor och flaggmotivet.


Jag passade på att köpa lite amerikanska dekorationer att ta med hem för att kanske ha kalas med amerikanskt tema hemma. Det är nu inför independence day man verkligen kan passa på att handla sådant. Jag köpte lite muffinsformar, servetter, en isbricka och några tygservetter. Sean hittade jag även denna bikini som jag tyckte var lite kul och slog till på den.

Lagom till nationaldagen så har C fått sitt pass! Jättekul. Så här ser det ut. Nu har vi båda dubbla pass. Känns toppen. C tycker fortfarande att det känns lite overkligt att han faktiskt är amerikan nu. Så vi kommer som två svensk-amerikaner fira VÅRAN nationaldag på söndag.


Ha en riktigt trevlig helg och må sommarsolen lysa på er.

10 comments:

Annika said...

Hey BABE!! happy FOURTH!!!
Vilken KUL bikini!! HIHI!! Coolt att du köpte den.
OCh roligt med alla prylar just nu.
På söndage en av årets verkliga storhelger in THE US. HA så KUL!!
ÄT gott och ha superskoj!
Nu ska jag på middag här i ett 30 gradigt Stockholm :-)
KRAMAR!!!

Åsa i Memphis said...

Happy Fourth till dig och din nu amerikanske make!!

Jag åker till St Louis, MO med en vän för att fira långhelgen. Perfekt eftersom vi hinner ha lite ledigt när vi kommer tillbaka sent söndag kväll eller måndag morgon... hela måndagen ledig här nämligen :)

Hoppas att ni får trevligt på söndagens BBQ och kanske lite fyrverkerier?!

Jag gillade verkligen bikinin, kanske inte så seriöst men ack så kul :)

Katarina said...

Grattis, grattis, till både C. nya pass och The Independent Day..

Så roligt med alla amerikanska prylarna du har köpt, kul att senare också kunna ordna temafest med grejerna!

Ha en bra helg!

Saltistjejen said...

Vilken timing med C´s amerikanska pass!!!! :-)
Vad kul att ni ska fira på "riktigt vis". Kanske kan du ha på dig bikinin på festen?!?!?! ;-)
Själva har vi noll planer inför helgen men det känns skönt att man är ledig på måndag. Kan förhoppnignsvis bli en bra långhelg. Jag börjar känna mig trött o omotiverad på jobbet vilket såklart inte är bra, men det är nog semesterlängtan som sätter in lite.
Kramar och ha en toppenfin helg!

Desiree said...

Annika, ja happy forth till dig också fast du inte kommer att fira. Det finns ju annat att njuta mer av i Sverige. Bikinin var lite kul grej. Det är toppen att du har lyckats pricka in det fina sommarvädret. Helt rätt. Jag ska njuta av långhelgen och festligheterna här.
Kram!

Åsa, tack och happy forth till dig också. Jag hoppas du får ett riktigt trevligt firande. Kul att du ska till St Louis. Jag har hört mycket gott om den staden. Den ska tydligen var vacker och trevlig.
Ja bikinin var lite kul infall. Får se när jag ska ha på mig den. Kanske när jag saknar amerikat för mycket så får jag ta och sätta på mig den och gå runt i ;-)
Ha en riktigt trevlig resa och vistelse i St. Louis.
Kramis!

Katarina, ja precis. Jag tänkte att jag passar på att handla lite sådana här grejer nu så att jag kan ha någon fest med amerikanskt tema längre fram i Sverige. Happy forth till dig också.
KRam!

Saltis, ha ha jag vet inte riktigt NÄR jag ska ha biknin men som sagt den var kul och den kostade inte mycket. Happy forth till er och hoppas att ni får en riktigt trevlig långhelg och firande. Du får ta det lungt och försöka vila upp dig. Jag tror att ni båda behöver semester och dessutom har du ju precis varit sjuk så du kanske inte har fått alla krafter tillbaka till fullo ännu. Skönt att stanna i stan och softa lite.
KRam!

Sporty Spice said...

Haha, jag köpte exakt samma bikini idag (men bara överdelen för de hade bara underdelarna kvar i L och XL).

Grattis till C:s passs. Schysst 4th of July "present".

Desiree said...

Sporty, kul att du också köpte denna bikini. Visst var den lite kul. Man känner sig verkligen som the all american girl i den :-)
Ha en mysig 4th.
Kram

Marianne said...

Wow! GRATTIS till passet! Det är stort! Haha, bara han slipper göra lumpen i US också : D

Vet du vad jag hörde i går, jag blev helt chockad! MAN FÅR INTE GRILLA PÅ BALKONGEN I SVERIGE! Inte ens med elgrill! Det kan störa grannarna! Jag vet inte om det stämmer, men jag tror att det stämmer, för J som vi träffade i går verkade vara en "redig" kille. I en radhusträdgård får man det, men inte på en balkong, inte ens om man bor högst upp med en jätteterrass. Allt är minsann inte bara bra i Sverige, verkar det som ...

Ha en JÄTTEKUL 4th of July!!!
Kramar!

Jag håller på att smälla av över det här Internetet! Nu har jag försökt kommentera i cirka en halvtimme. Hoppas det funkar nu, jag är och tjuvar hos en granne. Suck!

Anne said...

Smart köpa lite amerikanska prylar att ta med hem. Som du säger är det nu man kan hitta massor med sånt. Jag skulle göra precis samma sak. Tänkte dra en runda till Target snart (ikväll) och se om de har rea på alla independencegrejer nu, du hade hittat jättefina grejer. Cool bikini också. KRAM!

Anna, Fair and True said...

Kul och snygg bikini!

Ja, det är ju verkligen ER nationaldag också nu!