Friday, March 13, 2009

Fredagstema - Min Drömdag


Fredag igen, jippi !!! :-) Dax igen för ett nytt fredagstema från Erica som är värdinna för marsmånad. Dagens tema är "Min Drömdag", hur skulle alltså en drömdag eller en helt perfekt dag se ut för mig om jag fick bestämma.


En perfekt dag för mig skulle troligtvis se ut så här:

Jag skulle gärna vilja få en dag för mig själv. C och jag är ju ständigt tillsammans för det allra mesta här och vi har ju bara en bil så att få en helt egen dag skulle kännas toppen. Att vakna på morgonen och känna sig helt utvilad men fortfarande vakna så pass tidigt att man känner att man inte sovit bort dagen på något sätt. Sträcka på sig och se att solen skiner, himlen är blå och temperaturen ligger på ca +20 grader vore fint. Att sedan i lugn och ro få ta en lång dush och en underbart god långfrukost. Gärna sitta ute och äta frukosten på altanen. Vore inte fel att ha några svenska modemagasin eller andra tidningar att bläddra i medans man intar frukosten. Njuta av fågelkvitter och nybakat bröd.

Självklart har dagen inga måsten och man behöver inte ägna sig åt några trista eller praktiskt göromål. Huset är städat och trädgården tipp topp, kylen är full av god mat, tvätten tvättad och struken, bilen skinande ren osv.

Förmiddagen skulle jag gärna ägna åt att ta en härlig långpromenad med kameran och matsäck ute i någon vacker statepark. Jag skulle njuta av naturen och fota mycket och få många jättefina bilder. Eftermiddagen skulle jag antigen kunna tänka mig att få njuta av lite massage eller spa på något trevligt ställe eller ägna mig åt att strosa runt i några av mina favoritbutiker.

Kvällen skulle jag gärna ägna tillsammans med vänner och en god middag eller hitta på något eget gott hemma och sedan krypa upp i sängen och se en riktigt bra film. Två helt olika kvällar men underbara på sitt sätt.
Men en drömdag kan ju verkligen se ut på så många sätt. Jag kan också tänka mig en ljuvlig sommardag i Stockholm med en lätt sommarbris. Att få strosa runt på stan, umgås med vänner på kvällen. Sitta i en park med picknick och skratta och prata. Eller att få sitta på en klipphäll ute i skärgården och njuta av en vacker solnedgång och en vacker kväll med den där speciella nordiska sommarljuset. Man sitter med goda vänner och grillar på klipphällen och är insvept i en mysig och go filt.
Jag skulle gärna också befinna mig på en tropisk ö, typ Maldiverna och bara vara. Få sitta i min watervilla precis nere vid stranden och blicka ut över det turkosa havet, höra hur vågorna brusar och palmerna svajar lätt i vinden. Få äta god mat, gå på spa och bara njuta av stillheten. Läsa en bra bok och simma lite.
Jag tror att för mig handlar nog en perfekt dag eller drömdag mycket om att finna och komma till ro och lugn. Att få känna glädje och lugn sammtidigt. Senaste året har inneburit mycket stress för mig. Att ha frid, lugn, ro och harmoni är faktiskt något man ska uppskatta mycket.


Lite vackra vårtulpaner får gärna förgylla tillvaron nu till helgen.


Den här lilla rackaren får det också bli premiär för. Jag har inhandlat en Bodum mjölkskummare. Gott till kaffet så att helgfrukosten kan få den där rätta delux touchen.


Jag önskar er allihop en riktigt trevlig helg. Här är det faktiskt ganska regningt och ruggit idag. Inte ens i Alabama kan väderet vara på topp jämt. Idag är jag glad att jag valde att sätta på mig min röda fina goa fleecetröja. Den känns helt rätt.

16 comments:

Saltistjejen said...

Aha så ni har regn idag! Här är det strålande sol men lite kyligt! Iallafall i morse när jag gik iväg till jobbet.
Härlig dag du skrivit om! Ja ibland är det skönt att få göra saker på egen hand även om jag nog oftat allra helst vill göra saker tillsammans med andra.
Hoppas ni får en riktit skön helg!
kram!

Sparkling said...

låter som en härlig dag det där, biland är det superskönt att vara ensam.

Anne said...

Lugn, ro och harmoni kan helt klart vara vad som kan behövas ibland och vara en drömdag. Jag förstår vad du menar.
Mjölkskummaren ser toppen ut, jag har en sån där liten vispgrej från Ikea som man kan brumma med och skumma upp mjölken med. Men det du har är ju en "riktig" skummare. Mmmmm, nu blir jag sugen på en latte eller nåt liknande.
Fina tulpaner, lite orangefärgade eller hur? Jag köpte en bukett igår med ungefär samma färger som din bukett. Tycker det är så roligt ha fräscha blommor när helgen kommer. Ha en riktigt skön helg! Snart får ni besök också. Kram!

Fritt ur hjärtat said...

Oj ja så härligt det låter. En riktig drömdag, sommarbrisen.....mmm. Här är blötsnö, kom som ett salg i magen när jag tagit fram sekatören..

Anonymous said...

Vilken underbar drömdag du beskriver, den kan jag tänka mig också.
Att få rå sig själv, utan en massa "måsten" det är en dröm - som faktiskt går att förverkliga!
Trevlig helg!

Mia said...

En dag helt utan måsten är lyx! Det vill jag också ha. :-)

Miss Marie said...

Visst är en dag utan måsten en lyx! O just att inte ha något i bakhuvudet som man "måste" göra är verkligen lyx!

Desiree said...

Saltis, jepp rena rama höstvädret. Kallt, blött och ruggigt är vad det är i dag. Jo jag känner nog att jag har ett ganska stort behov att få göra saker på egenhand då jag känner att jag inte har så mycket egentid här.

Sparkling, tack. Jag antar att jag saknar att få vara ensam lite mer då det inte blir mycket sådan tid här.

Anne, det är inte helt lätt alla gånger att finna lugn och ro både omkring sig och inombords. Det är helt klart något jag lärt mig att uppskatta mycket mer och värdesätta mycket mer. Ja jag hade en sådan där liten mjölkskummare som du har. De funkar ju helt ok. Det vara bara det att när C också ville ha mjölkskum så tog det lite väl lång tid att fixa så pass till oss båda att jag bestämde mig för denna lite större och enklare variant. Den är toppn. Instämmer till fullo att det är fint och vackert med just färska blommor. Sådant tycker jag absolut att man kan kosta på sig för det betyder så mycket för både rummet och humöret. Ha en toppenhelg. Kram.

Fritt ur hjärtat, jag antar att det känns väldigt långt bort just nu med en härlig sommarbris då det är slask och snö som råder. Jag hoppas att ni får vår snart för jag antar att man är ganska sugen på det så här i mars.

Marskatten, Mia och Marie, ja precis! Du fattar vad jag menar med att bara vara och göra precis vad man känner för utan några krav, måsten eller tider att passa. Sådant är både underbart och lyxigt.

Anonymous said...

Hej Desiree! Låter som en härlig dag. Jag skulle absolut vilja gå på massage på min drömdag. Och kanske gå ut och äta eller bara mysa hemma med Emil och lilla Ingrid. När man har en liten bebis har man sällan (aldrig) en hel dag för sig själv, men nu när jag är föräldraledig har jag många små utspridda mys-stunder under veckan istället. Underbart! Stor kram till dig och C från oss!

Anonymous said...

Jag tror nog att de flesta skulle vilja ha en drömdag helt utan måsten...då man får göra precis vad man vill. Och att ha en lugn och skön dag borde alla få i denna stressiga värld :)

Anonymous said...

Tänk att vi är så många som längtar efter att få vakna utvilad och ändå tidigt, så att man hinner göra nåt. Men jag hoppas att du får din drömdag snart, för det lät skönt med ro och inga måsten! :)

Musikanta said...

Det är sådana dagar som man faktiskt kan ha som pensionär - när maken är borta över en natt t.ex. och man har ABSOLUT INGENTING som man måste göra...

Gå och fika med en väninna, åka in till stan och shoppa lite, läsa en bra bok, sitta vid datorn ända tills sent på natten.

Ingen middag att laga - en sallad bara, det räcker. Sådana dagar skulle alla behöva. Jag ångrar att jag inte gick ner i tjänst så jag kunde få ha en hel dag för mig själv när jag jobbade...

Desiree said...

Labb-Jenny, åh vad kul att höra från dig. Kan du inte skicka mig ett litet mail så att jag får din mailadress och kanske även en bild på lilla Ingrid. Jättegrattis och stor kram till både dig och Emil för att ni fått en liten Ingrid. Underbart roligt att höra. När kom Ingrid till världen? Jag hoppas att du får många underbara dagar som föräldrarledig. Bamesekram.

Victoria, ja det där med en riktigt lung och skön dag full med lugn och ro och göra precis vad man vill blir ju inte många av i den stressiga världen vi lever precis som du så klokt säger. Vi skulle nog allihop behöva mycket mer sådant.

Leopardia, ja det är iallfall skönt för mig att veta att jag inte är ensam eller unik i denna fråga utan att det finns många som dig och mig som längtar efter detta.

Musikanta, det låter underbart att du numer faktikst kan ha precis sådana där drömdagar. Ibland händer det att jag får dem men jag känner att jag skulle vilja ha dem betydligt oftare och defintivt regelbundet på ett helt annat sätt. Man får dock försöka prioritera och ta sig vissa stunder då och då. Ha en toppen helg.

Erica said...

Åh, vad härlig din drömdag låter :) Det var en sådan underbar beskrivning :D
En dag utan en massa måste, att bara kunna njuta vore helt underbart!

Hoppas du får en bra dag!

Annika said...

Hej min vän!
NU är jag tillbaka igen!!
Tack för alla dina gulliga kommentarer!! DOM betyder mkt, ska du veta!!!
Jag håller helt och håller med din om din drömdag. DEN skulle kunnat ha varit min drömdag!
Kramar från mig!!!

Millan said...

Ah ja det later som en jatte harlig dag! Lugn och ro! Det ar nagot jag skulle vilja ha jag ocksa och din dag later som en riktig dromdag i mina oron ocksa. Lite egentid ar det skralt med just nu sa att fa en dag att vara helt sjalv later helt underbart.
Hoppas ni haft en fin helg. Kram