Sunday, August 22, 2010

Hejdå Alabama

Då var det alltså dax att lämna det här stället. Det som trots allt varit hem för oss i fyra år men aldrig riktigt blev just hem. Det känns väldigt märkligt att jag nu kommit till sista blogginlägget från Alabama (blogga gillar jag ju så det plannerar jag fortsätta med). No more Sweet Home Alabama utan ny blogg och ny titel. Men faktum är att det känns både bra och rätt. Jag känner mig både färdig och mätt på Alabama. Jag är otroligt glad att vi tog chansen att flytta hit. Att vi vågade. Det har varit ett fantastiskt äventyr som gett många fina minnen och som berikat livet på många sätt. Jag är en helt annan person än den jag var då jag kom hit. Omställningen och allt som hänt oss här fick mig dock att vurpa omkull i livet efter ca 2 år här. Visst fick jag både blåmärken och skrubbsår av livet en tid men jag tog mig upp igen och lärde mig massor. Jag fick mer skinn på näsan och blev en starkare person på många sätt. Livet har sina törnar och det är trots allt så man får sin livs erfarenhet.

Nu börjar ett nytt kapitel i livet och det ser jag fram emot. Jag är redo för något nytt. Nu åker vi tillbaka hem till vårat hemland och våra rötter, till familjen och vänner. Det känns jättekul. Hur sedan allt blir vet vi inte och om vi stannar för gott eller känner ett sug efter nya äventyr och platser efter ett tag vet vi inte heller. Vi lämnar det öppet och ser vart vi hamnar. Livet blir så mycket mer spännande om man lämnar dörrar på glänt och låter alla möjligheter finnas där. Det är så vi har levt hittills och det är så vi har trivts med att leva.

Jag har försökt föreställa mig hur det kommer att kännas då jag sitter där på planet och det lyfter. Hur Birmingham, Alabama sakta blir en prick nere på marken. Vad kommer jag att känna då? Jag vet ju inte när jag kommer tillbaka, men jag hoppas innerligt att jag kommer tillbaka. Jag har också funderat mycket på vad vi kommer att sakna mest då vi inte längre bor här förutom klimatet och vädret vilket är ganska givet. Underbara familjen G kommer nog att komma och hälsa på oss i Sverige till nästa sommar och det känns jättekul. Men sista kvällen gick allt för snabbt. Vi grillade och åt en jättegod middag. Liz och Jeff kom över och Liz hade bakat en supergod ananaskaka. Ingen av oss ville att kvällen skulle ta slut men det gjorde den ändå till slut för det finns ju alltid ett slut. Men vi säger inte adjö utan hej så länge tills vi ses nästa gång. Vi kommer alltid att ha del av vårat hem här hos våran Amerikanska familj som är familjen G.

Känns fortfarande skitkonstigt att vi ska flytta hem. Att vi inte bara ska åka hem på semester och sedan komma tillbaka. Men exakt den känslan hade vi också då vi flyttade hit.

Livet är fullt av fantastiska äventyr och möjligheter och nu är jag redo för nya utmaningar och äventyr. Men här och nu blir det Hejdå Alabama. Detta blir sista inlägget för bloggen, Sweet Home Alabama som jag haft i över tre år. Ny blogg, nytt namn och nya äventyr väntar runt hörnet. So long and see ya´ll som man säger här in the heart of Dixie. Det blir trots allt ett inlägg till så att jag kan länka till nya bloggen. Nu byts Sweet Home Alabama ut till något annat så får vi se hur det blir med allt det.

20 comments:

charlotte said...

Looking forward reading about your new "home coming" and future adventures.. Hälsa hem till Svedala.

kram Lotta

Åsa i Memphis said...

lycka till med allt och jag kan förstå om det känns lite overkligt nästan att det är sista natten i Bama (för den här gången).

safe travels & hoppas Stockholm visar sin bästa sida när ni landar :)

Ullis said...

Känner igen mig själv i det du skriver. Det kändes likadant när vi flyttade hem från North Carolina.
Lycka till med flytten!

Anonymous said...

Lycka till med ert nya Sverigeliv. Jag kommer definitivt att fortsätta läsa din blogg. Hoppas resan hem går bra.

Jessica

Taina said...

Lycka till!!

Kramar!

Annika said...

Ny blogg, samma Desiree! men med en hel del nya insikter i bagaget.
I CANNOT wait to read about it!
Förstår att det var vemodigt med sista kvällen.
Kramar!!

S w e F l o said...

Ska bli oerhärt spännande att börja läsa det nya kapitlet! :-)

Saltistjejen said...

Å jag förstår verkligen att det måste kännas underligt. Blandade känslor. Att lämna något "för gott" ÄR ju ofta så abstrakt på ngt vis. Mn kan inte riktigt förstå och ta in förrän senare. Men jag tror som du att ert nya kapitel i livet som just ska öppna sig kommer att bli oerhört spännande. Det kommer vara andra faktorer och andra utmaningar nu. Att återvända tror jag på många vis kan bli tuffare än vad man kanske tror. Men eftersom ni verkligen båda längtat hem och känner att detta är rätt så tror jag det positiva kommer överväga. Sedan är det ju härligt att ni båda känner er öppna för vad ni vill göra senare i livet. Att eventuellt dra ut på nya äventyr tillsammans. Fast det finns ju även äventyr som absolut inte har att göra med utlandsboende eller liknande. Inre äventyr. Sådana kan man ju få uppleva oavsett var man bor och lever.
STORT LYCKA TILL med allt iallafall! Jag ser fram mycket emot att få läsa din nya blogg om livet som hemvändare! Kanske blir det "Home Sweet Home" istället....?!? ;-)
Du måste väl skriva på denna bloggen vad den nya bloggen heter sedan så man hittar dit?!?!?! :-)
Vilket datum reser ni???
Eller har ni kanske redan flygit nu när jag läser detta? Jag är ju lite efter i bloggandet och läsandet eftersom vi kom tillbaks hit från Sverige igårkväll.
BAMSEKRAM!!

Marianne said...

Åh, Desirée! Nu sitter ni bergis på flyget på väg hem! Roligt och spännande och vemodigt på en gång.

LYCKA TILL!!!!

Och jag ser verkligen fram emot att läsa din nya blogg från Sverige!

STORA KRAMAR!

Marie said...

Vad tråkigt det här känns! Känns som man förlorar en liten vän nu när du lämnar Alabama, men jag är övertygad om att det kommer bli en ny härlig vänskap i nya bloggen!

Hoppas Sverige tar emot er med öppna armar!

Katarina på Filippinerna said...

Lycka till nu! Ser fram emot din nästa blogg,,,

Tack för allt du bjudit mig som läsare, alla recept, vackra bilder, utflykterna mm.

Jag började läsa din blogg när jag flyttade till GA,,, men min vistelse där blev superkort där... Jag fick uppslag om helgutflykter osv.. men hann inte med någon av dina tips..

Kram

annebelle said...

Det har varit roligt och intressant att läsa dina inlägg från AL. En inblick i södern som jag uppskattat mycket då du bjudit både på dig själv och omgivningarna. Tack för att du delat med dig! Välkommen hem nu också! :)

Anne said...

Det är med egen nervositet och pirr i bröstet jag läser ditt inlägg. Ett lite ledsamt och vemodigt farväl till Alabama men samtidigt en pirrig, förväntansfull glädje inför det nya äventyret i Sverige.Jag önskar er ALL lycka och det det ska bli så spännande och roligt få fortsätta följa dig, din vardag och ditt liv. Bye bye Alabama och hej Sverige, här kommer vi.
Allting förändras ju och det är alltid positivt när man själv tagit beslutet, hur man vill göra. Ibland i livet kan jag känna man inte kan göra det, man kanske inte vill flytta men måste rivas upp pga det inte finns jobb där man bor, man kanske vill flytta men inte kommer vidare pga jobb, osålda hus osv. Men det är skönt när det, som i ert fall, faktiskt är man själv som bestämt sig för hur man vill göra.
Nu sitter ni säkert på flyget, när jag skriver det här.
Åh, vad mycket blandade känslor.
Stort och nytt kapitel som börjar nu. Det känns nästan overkligt för mig, som utomstående betraktare. Så kan förstå det känns det för er också.
LYCKA TILL med allting nu!
KRAMAR

Fröken Anki said...

Hoppas att resan till Sverige gått bra, och att det "nya" livet börjar bra. Förstår att det är lite vemodigt att flytta efter så lång tid på en plats. Även om det inte var den plats man ville vara på för alltid. Men vänner finns kvar, oavsett var man bor. Så jätteroligt att de kommer och hälsar på er nästa år!

Har läst dina inlägg från semestern, även om jag inte kommenterat så flitigt, och det har varit jätteintressant att få läsa om det ni sett och upplevt. Gillar din blogg mycket och ser fram emot fortsatt läsning på din nya blogg. Hoppas dock att man fortfarande kan gå in och läsa Sweet Home Alabama i fortsättningen, även om det inte uppdateras. För det är så mycket trevliga reseberättelser och bra tips där.

Lycka till med det nya i Sverige!
kram

Annica R said...

Lycka till i Sverige! Jag och min familj har precis flyttat hem efter två år i Dallas. Just nu försöker jag ställa om mig till det "svenska livet" igen... Det är en omställning precis som när vi kom till USA, även om många här tror att det inte ska vara några problem att komma hem igen. Men man har ju förändrats under dessa två år utomlands. Inte minst våra döttrar byter skolmiljö (igen). Hoppas få följa er hemkomst! :)

Millan said...

Wow! Vilken grej egentligen. Nu ar ni kanske till och med pa svensk mark? Jag har tankt mycket pa dig de senaste dagarna och undrat hur du har kant det infor hemresan. Det maste ju kannas otroligt konstigt... spannande, roligt och lite ledsamt. Allt pa samma gang?! Hoppas i alla fall att resan hem har gatt bra och jag ser fram emot att hora hur ni har det nar ni landat lite!! Stor kram

photobyjennie said...

Tack för mkt intressant läsning om ert liv i USA och era resor! Kommer att sakna det! Men jag får även säga välkommen hem till Stockholm!! Nu kanske jag springer på dig igen (sist var det ju på Rörstrandsgatan)?!

Desiree said...

Oj vad många fina kommentarer och hälsningar jag har fått från er alla. Jag känner att jag är allt för trött och jetlagad för att svara er allihop enskilt men säger stort tack för alla era fina varma lyckönskningar om ny start med nytt liv här i Sverige och ny blogg. Just nu känns allt bara så konstigt då jag inte sovit mer än ett par timmar på över ett dygn. Nog finns det en saknad i bröstet men det blir nog bra här med.
KRam och tack än en gång.

Sparkling said...

Får nästan lite separationsångest här efter att ha följt din blogg så länge men ska bli kul att följa den nya bloggen också :)

Victoria said...

Spännande med ett nytt liv och ett nytt land!! Många många kramar//Vic