Thursday, August 19, 2010

Snart kommer ett skepp lastat med...


De är här nu och packar för fullt som ni ser på alla kartonger. Jag stack iväg tidigt idag innan de hunnit komma för att gå på ett pass på gymet och när jag kom tillbaka så var det full packningsrulle här hemma. De jobbar på snabbt och smidigt. När vi flyttade till USA fanns det restriktioner på vad man INTE fick ta med sig. Bland annat fick man inte ta med pornografi, vapen och sprit. Men nu när vi skyfflar bohaget åt andra hållet atlanten verkar det inte finnas några restriktioner. C frågade om man fick ta med vapen i kontainern och svaret blev " sure no problem, they will be labled as tools". Dödliga verktyg men fortfarande "verktyg". Alcohol var inga problem heller. Vi lyckades inte dricka ur alla vinflaskorna och dem har de packat så snällt.

Jepp så här sitter vi så länge och kollar in medans de packar ihop vårat hem.Ha en bra torsdag allihop.

13 comments:

anna of sweden said...

Oj! Jag hade inte förstått att det var så nära till flytten.

Jag hopppas verkligen att du kommer att fortsätta blogga. Det ska bli jättespännande att höra hur det känns att flytta tillbaka till Swiden.

Lycka till med allting!

Stor kram!

Ulrika said...

Lycka till med flytten! Hammarby sjöstad är jättemysigt. En av mina bästa vänner bor där!
Och du, fortsätt med bloggen. Heta vad den vill men jag och flera andra är nog väldigt intresserade av hur det är att flytta tillbaka. Ha det så jättebra nu!
Kram!

Desiree said...

Anna, tack så mycket. Jo jag hoppas kunna fortsätta blogga och berätta om hur det blir att flytta tillbaka till Sverige då man varit ute i flera år. Man kommer defintivt att se på sverige med nya ögon. :-)
Kram!

Ulrika, tack så mycket. Jag har bara passerat sjöstaden så det ska bli kul att prova på att bo där. Men det verkar vara vackert där med närheten till Nackareservatet och vatten. Sköt om dig och lycka till med allt du också.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Här går det undan!

Jag har dessvärre inga förslag på det nya blogg namnet, men kan väl tycka att Sweet Home alabama, kanske inte passar i Stockholm,,, Men,, det är inte blogg namnet som gör att man läser en blogg eller inte...

Jag funderar ju på samma sak,,,

TruckerElin said...

Vilken dröm att ha andra som packar åt en.. :)

Marie said...

Härligt! Men roligt med restriktionerna om vad ni inte fick ta med till USA, porr o vapen...! Kan iofs förstå vapen men porr förstår jag inte! Jaja, så är det väl i the land of the free.

Nu måste det vara tomt i lägenheten? Flyttar ni ut idag?

Marianne said...

Åh, lyckliga er!!! Men du, tänk på att det är importtull på alkohol i Sverige. Och att man inte får föra in vapen i Sverige hur som helst. Om de kollar och ni inte deklarerar ordentligt åker ni dit för smuggling! Oavsett vad flyttfirman säger!

LYCKA TILL! Och självklart måste du fortsätta blogga!

KRAAAAAAAM!

Marianne said...

Förresten, Sweet Home Sweden är väl inte så dumt namn? Jag har inte ens börjat fundera på det än. Men jag kanske behåller mitt namn och ändrar underrubriken bara.

KRAM!

Annika said...

Varför känner jag sånt vemod när jag läser din blogg these days...
FAN vad jag kommer att sakna dig i USA.
Att inte längre få dina tankar om Bama...
Men, jag ser fram emot dina tankar från Solna och Sthlm och Hammarby istället. DU flyttar ju, trots allt, till världens bästa och vackraste stad :-)))
Men att se bildera känns sorgligt..

Oh well, packa på...
Njut av er sista helg i US för den här gången...

Fine...
Leave...
:-(

Kram!!

charlotta said...

åh, vilken omställning det måste vara att flytta hem! jag tror det kommer gå alldeles utmärkt! har sträckläst hur många inlägg som helst (min kära pojkvän ligger och sover som en sten bredvid mig - utmärkt internet-tid med andra ord). vad kul det är att läsa om ert liv här! och det ska bli precis lika kul att läsa om hur det går hemma i sverige!

Desiree said...

Charlotta, tack så mycket. Det känns allt lite pirrigt att flytta hem men det blir nog jättebra också.
Kram!

Maria said...

Hej! Har följt din blogg ganska läng, men är otroligt dålig på att kommentera. Förra året kom vi tillbaka till Sverige efter att ha bott en period i Australien. Vi skickade hem bl a 6-8 vinflaskor när vi skeppade hem en del av vårt bohag. Det är INTE att rekommendera. Tydligen är det inte tillåtet att föra in alkohol från områden utanför EU och om vi inte "fixat" lite hade vi åkt på ordentliga strafftullar på flaskorna som vi packade ner... Tänk er för innan ni skickar med alkohol i flytten ( om ni gör det se till att de inte finns med på packlistor och var beredda på en rejält saftig avgift om någon märker det).

Vår flyttfirma sa att det inte var några problem, men de hade ingen koll på vad svenska tullen har för krav. Det vi skickade med båtfrakt blev mer än dubbelt så dyrt innan vi hade det hos oss i Stockholm pga av intullningsavgifter, skatter och annat kul som vi inte visste om och som fraktföretaget inte berättat något om...

Nog gnällt om det :-) Jag gillar verkligen din blogg och tycker om blandningen av trevliga texter och fina bilder. Ser fram emot att få följa flytten till Sverige. Tack för en bra blogg!

/Maria

Ninni said...

Ojoj, vad länge sedan jag var här. Jag har helt missat att ni är på väg "hem". När jag ser bilderna på flyttkartongerna så minns jag vemodet jag kände när vi flyttade från Brasilien. Vemod blandat med en hemlängtan förstås.
Hoppas hemresan går bra och att ni finner er tillrätta i Sverige igen.
Kram Ninni