Tuesday, January 29, 2008

Masterbedroom och bathroom

Tisdag – det betyder fortsättning på visningen av vårt amerikanska hus. Idag får det bli vad som här kallas för Masterbedroom med tillhörande masterbathroom. Här i USA är det mer regel än undantag att man har ett privat badrum i direkt anslutning till huvudsovrummet. Badrummet ligger alltså innanför sovrummet. Det är inte tänkt att gäster och andra ska andvända detta badrum. Jag måste säga att jag älskar idéen med masterbathroom i direkt anslutning till sovrummet. På nedervåningen finns sedan ytterliggare en liten gästtoalett just för gäster.

Sovrummen här brukar vara ganska stora vilket vårt sovrum också är. Vi har en kingsize säng som vi köpt på IKEA. Den är faktiskt otroligt skön att sova i. Jag ville kunna fortsätta andvända våra svenska lakan som vi hade med oss så därför ville jag inte ha en traditionell amerikansk säng med en sådan jättetjock bäddmadrass som är vanligt här. En del av möblerna så som nattuduksborden samt en av byråerna hade vi med oss när vi flyttade hit. Det var därför enkelt och praktiskt att kunna köpa en byrå till i samma MALM-serie från IKEA som vi redan hade. Tygtavalan ovanför sängen är ett tyg jag fastnade för som vi också hittade på IKEA. Jag gillar tygtavlor för de är väldigt lätta att göra och att byta ut med jämnamellanrum. Jag är sugen på att köpa en fin sänggavel så smånigom. Gardinerna hade vi med oss från Sverige. Vårat sovrum i Sverige gick i liknande färger så det var väldigt praktiskt att även detta sovrum gick i caffelattebrunt.

Här inne i sovrummet finns den typiska amerikanska heltäckningsmattan. Jag är inte jätteförtjust i heltäckningsmattor men just här är det faktiskt ganska gosig under fötterna. Eftersom isoleringen är dålig i många hus hjälper faktiskt heltäckningsmattan att isolera mot både kyla och ljud då garaget ligger precis under vårt sovrum.

Masterbathroom ska vara stoort här. Direkt till höger då man kommit in i vårt badrum ligger också våran walkincloset (bild på denna saknas). Inne i badrummet är det klinkers på golvet. Anne skriver på sin blogg idag om det som är typiskt för många amerikanska hus och hem. Är ni interesserade av inredning så kika in på hennes sida. Det är ovanligt med helkaklade badrum här. Man har kakel i dushen eller kring badkaret en bit upp på väggen med annars är resterande väggar målade. Att leta efter kakel som privatperson är inte heller det enklaste här. Dubbelhandfat brukar vara standard i masterbathroom. Sedan har vi ett eget litet toabås inne i själva badrummet. Dushen har en egen liten hörna den också. Sedan har vi bubbelbadkaret som vi faktiskt andvänder väldigt sällan.Det går nämligen åt otroligt mycket vatten för att fylla badkaret och sedan räcker inte varmvattnet till att fylla riktigt hela så det är väl delvis därför det inte blir så många långa bad här. Jag gillar inte trappstegen på badkarets utsida. Just designen runt badkaret känns lite för pompöst, lite för väldigt. Jag hade gärna gjort om detta badrum en del. Men vi får se vad som blir möjligt framöver. Jag gillar dock själva planlösningen av badrummet.

Detta var alltså sovrummet med tillhörande badrum.






Att få plats med varsin byrå var inga problem i detta stora sovrum. Jag har även en liten tv härinne. Jag är en sådan som gärna kopplar av till tv:n och har inga som helst problem att somna av tv:n. Vissa program är rena godnattsagorna.



Som ni märker gillar jag tygtavlor. Dessa måsar tyckte jag var söta.



Dubbla handfat, stoor spegel och dushhörnan ser ni här. Dushhöran är faktiskt helkaklad.



Här ser man det separata lilla toabåset och det lite allt för pampiga badkaret. Det är dock riktigt trevligt att ha ett relativt stortfönster som släpper in dagsljus.





Ha en skön tisdag allihop.

16 comments:

Fröken L said...

Vilket härligt sovrum. Älskar ljuset från de stora fönsterna. Tavlan var jätte mysig, skulle kunna tänka mig det motivet. Badrummet är väldigt stort och lyxigt. Jag skulle gärna ha ett stort badkar att ta avkopplande bad i. Själv har jag bara dusch, saknar att inte kunna bada.
Kram Dila

Desiree said...

Dila, tack så mycket :-)Jag gillar morgonsolen som kommer in i sovrummet. När jag bodde i Sverige badade jag ofta i vårt badkar som vi hade där. Att det blir färre bad här kanske delvis beror på att det är ett varmare klimat här. Det är alltid trevligt att ha både dush och badkar.

Kram och ha en skön tisdagkväll.

Lullun said...

Tack för titten! Riktigt fint. Det kändes väldigt skandinaviskt, vilket kanske berodde på IKEA-möblerna (*hihi*) och färgerna, som får mig deffinitivt att tänka på några av mina vänners hem där hemma. Tråkigt att det tryter med varmvattnet dock, för det ser ju mysigt ut att sitta där i badet! :-)

Anne said...

Tack för titten!
Det tål att upprepas, ni har verkligen ett fint hem och mycket smakfullt inredda rum överallt!
Malm är en favorit, jag gillar linjerna och den enkla stilen. Jag har också ett brunt sängöverkast som jag köpte rätt nyligen, tycker brunt är jättefint som bas. Gillar att du har en sängkappa också, för visst är det det som syns under sängöverkastet. Tygtavlan är läcker, gillar du valt nåt med lite mönster i eftersom övriga grejer i rummet är enfärgade.
Badrummet ser jättefräscht ut och med neutrala, fina färger. Ert hus verkar i jättegott skick och jag skuppe tippa det bara är några år gammalt och inte från 90-talet. De tidigare ägarna verkar ha tagit väl hand om det.
Mycket fönster har ni också som släpper in fint ljus, det gillar jag skarpt.
Jätteroligt med dina heminredningsrundor Desiree, lika roligt varje vecka titta in hos dig.
Kram!

Petchie75 said...

Tack för sovrumstitten - jag säger som Anne, ni har ett så fint hus och god smak. Malm är också en av mina Ikea-favoriter! Och tyget var ju jättefint - hm, det var ett tag sedan jag var på Ikea märker jag ;-)
Härligt med stort fönster i badrummet och även de stora fönsterna i sovrummet!
Vi har också ett bubbelbadkar som vi aldrig använt - O påstår att han har försökt få igång det men vi har ingen bruksanvisning och är inte säkra på att det funkar.. dock inget vi saknar men det är härligt att kunna duscha två samtidigt!

Desiree said...

Lullun, hi hi jo det märks nog att det bor ett par skandinaver i detta hem med tanken på stilen och IKEA sakerna.

Anne, ditt blogginlägg idag var verkligen inspierande. Du lyckade beskriva och fånga allt det amerikanska på ett väldigt bra sätt. Jo det är en sängkappa jag har som tittar fram under det bruna överkastet. Överkastet är också IKEA men sängkappan hittade jag på Bed, Baths & Beyond. Jag tror att vi verkligen fastnade för detta huset just för att det kändes så fräscht och hade fina färger som var neutrala och lugna. Mycket fönster som släpper in ljus är härligt. Spröjsade fönster är otroligt vackra men ett h-vete att putsa dock.

Petra, Malm serien är snygg. Enkel med snygga linjer. Den verkar ha blivit otroligt lyckad och säljer troligtvis väldigt bra. Hemma är ju IKEA ganska tråkigt och man köper gärna sina möbler från andra ställen. Här är det ju inte alls så. Det är inte varje hem som har IKEA grejer här. Dessutom så gillar jag inte de där tunga mörka möblerna som dessutom är relativt dyra som är vanliga här så därför är jag glad över att vi har IKEA i Atlanta. Håller med dig om att det är härligt med en stor dusch där man kan dusha samtidigt om man önskar.

Anita said...

Vilket fint ljus fran flera stora fonster! Ar detta pa andra vaningen? Hogt nog att ni kan ha fonster oppna pa natten pa sommaren nar ni sover? Valdigt stilrent. Och ganska svenskt:) Ja, heltackande far man vanja sej vid har i US. Speciellt om man flyttar runt mycket som vi har gjort (och hyrt). Men om jag skulle aga ett hus en dag, sa blir det mattorna som gar forst!!

Desiree said...

Anita, tyvärr ligger sovrummet på nedervåningen så vi kan inte ha fönstret öppet på natten. Men ljuset här härligt när det strömmar in på morgonen. Ja det är ju faktiskt inte så svårt att riva ut mattan och byta mot parkett eller laminatgolv. Den dagen det blir husdjur eller småbarn så blir det adjöss med heltäckningsmattorna för vår del också.

Saltistjejen said...

Vad fint ni bor Desiree!
Jag tycker att den här idén med masterbathroom som är direkt "linkat" till sovrummet är suveränt!!! Det hade jag verkligen velat haft!!

Fint med mycket ljus i både sov- och badrum också!
Vi har också Malm-byråer i vårt sovrum, haha!!!!

Gillar också tygtavlor, och har funderat på att göra några sådana eftersom de också skulle ljudisolera lite, men än har jag inte hittat något tyg jag fallit för. Men jag försöker hålla ögonen öppna. Er måstavla var urläcker tycker jag!

Annika said...

Vad kan man säga när man kommer in på efterkälken som jag gör idag---JÄTTEFINT!! Stilrent, lugnt och vackert!!! Ni bor så vackert, Desiree!
Malm-serien är ny för mig, och jag är nog den enda som inte riktigt vet hur den ser ut. NU vet jag tack vare dina bilder!!
Visst är Master Bath rooms toppen!!! Och, vet du, även heltäckningsmattorna känns ju rätt i sovrummet, tycker jag.
Jag skulle gärna ha ett stort badkar, men vi har bara ett litet, suck...
Kul med inredningstidagarna på din blogg!!!

Millan said...

Det ar verkligen roligt att fa se hur ni bor! Tycker att ni har en himla fin stil!! Gillar de lugna fargerna i sovrummet och dessutom ser det verkligen luftigt ut! Det maste vara skont att ha tagit med sig en massa saker hemifran Sverige. Man kanner sig sakert mycker mer hemma pa en gang da!?
Jag gillar verkilgen mastyget forresten!

Vi hade en-suit badrum i var gamla lagenhet och jag gillade verkligen det. Nu har vi bara en toalett och den ar inte alls speciellt stor. Jag hoppas att vi har rad att bygga ett sovrum pa vinden i sinomtid och da kommer en toalett i anslutning till sovrummet ha hogsta prioritet!

Anonymous said...

Hej,

Ville bara skicka en hälsning till mitt kära alabama. Jag har bott i Northport AL, utanför Tuscaloosa i två år. Jag har inget annat än gott att säga om alabama och folket där. Jag har fantastiska minnen och alabama kommer för alltid ha en mycket speciell plats i mitt hjärta. För att sammanfatta det bäst säger jag som en mycket god vän i alabama sa en gång till mig så här: Marcus!! American by birth, Southern by the grace of god!!

Mvh

Marcus

Desiree said...

Saltis, kul att du gillar sovrumet. En Malm-byrå finns nog i de flesta svenska hem vid detta laget liksom bokyllan Billy. Hoppas du hittar något fint tyg för en tavla. Jag kolla ibland på Åhlens hemsida också. Man kan ju alltid be någon i Sverige skicka en meter eller två. Svenskt Tenn har ju ofta jättesnygga tyger men de är ju lite dyrare men som sagt otroligt fina. Men Marimekko och sådant borde inte vara några problem att få tag på i NY.

Annika, tack så mycket :-) Ja heltäckningsmattan i sovrummet är inte tokig alls faktiskt. Den är rätt gosig under fötterna. Vi tog hit en firma som rengjorde den ordentligt innan vi flyttade in och sedan går vi inte med skorna inne så att jag tycker att det funkar bra att hålla den ren och fräsh med vanlig dammsugare. Ja detta har blivit mitt egna tisdagstema - inredning.

Millan, ja sovrummet känns verkligen luftigt och härligt. Det var otroligt skönt att kunna ta med sig sina möbler och saker från Sverige då vi flyttade hit. Du har verkligen rätt i att man kände sig mer hemma med sina saker på plats. Det var så mycket som var nytt och okänt då vi kom hit att det liksom kändes tryggt med sina saker även om det kanske låter lite fånigt. Sedan var ju detta huset mycket större än vad vi tidigare bott i Sverige så vi har kompleterat en del med IKEA som trots allt har den typen av möbler och design vill gillar och dessutom till mycket bra priser jämfört med mycket annat här.

Marcus, jag känner till Tuscaloosa och har varit där dock inte i Northport. Jag håller verkligen med dig om att Alabama är ett underbart ställe med mycket vänliga människor. Jag är otroligt glad över att vi fått chansen att komma just hit och bo här. Vi trivs fantastiskt bra. Hoppas du får chansen att komma tillbaka på besök någon gång framöver till Alabama the beautiful.

Miss Marie said...

vilket underbart badrum! sure, badkaret var ju ganska maffigt, men så coolt ju! o väldigt osvenskt. :)

Desiree said...

Marie, ja väldigt osvenskt helt klart. Kul att du tyckte det var coolt.

Anonymous said...

Jättefint med tygtavlor! Jag har en med ett jobstryck på men vill ha fler i våra nya hus vi håller på att bygga. Ni har jättefint hemma! Jag gillar blandningen mellan det svenska och amerikanska.